Saadet’ten Manavlar’a istişare ziyareti

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı, istişare ziyaretleri kapsamında İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, İnegöl’ün sorunlarına yönelik çözüm odaklı çalışmalar yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Yayınlama: 05.12.2014
813
A+
A-

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri, istişare ziyaretleri kapsamında İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, ziyaret esnasında dernek başkanı Erdoğan Kızmaz’a çiçek takdiminde bulundu.

 

HEDEFİMİZDEN VAZGEÇMEDİK






Yeni yapılan kongrenin Manavlar Derneğine ve İnegöl’e hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “Sivil toplum kuruluşlarımız gerek ilçemizde gerek ülkemizde mevcut bulunan sorunların çözülmesi adına önemli, gayretli ve özverili bir şekilde çalışma içerisindeler. Bu çerçeve içerisinde de Manavlar Derneğimiz ilçemizde önemli bir görevi üstlenmiş durumdadır. Dolayısı ile Manavlar Derneğimiz ile beraber tüm derneklerimizin ilçemizde yapmış oldukları hayırlı adımları biz de Saadet Partisi olarak destekliyoruz. Maddi ve manevi olarak yanlarındayız. İlçemizin çok daha iyi seviyelere ulaşabilmesi adına ilçemizde yapılacak olan birlikte çalışmalar, bütünlük arz eden çalışmalar ilçemizin menfaati açısından önem arz etmektedir. Saadet Partisi olarak bu konuda farklı olduğumuzu düşünüyorum. Özellikle yerel seçimlerden önce yapmış olduğumuz istişare çalışmalarımız İnegöl’ümüzün temel sorunları ve sıkıntıları ile alakalı çözüm odaklı çalışmalarımız önem arz etmektedir. Bu hedeflerimizde vazgeçmiş değiliz. Bu hedefler seçime kadar değildi, seçimden sonra da ilçemizin sorunlarını, problemlerini çözebilme adına gayretli bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dolayısı ile sivil toplum kuruluşlarımızı önemsiyoruz, ilçemizdeki Manavlar Derneğimizi de aynı şekilde önemsiyoruz. Şuan yapılan çalışmalar neticesinde birinci derecede olan sorunumuz hava kirliliğidir. Her geçen gün ilçemizde kanser vakaları artmakta ve hava kirliliği her geçen gün canımızı almaktadır. Bu bizim için temel bir sorundur. Sağlık sorunu diğer sorunlar gibi değildir. Topyekûn hep beraber mücadele edilmesi ve hep beraber çözüm ortaya konulması gereken bir meseledir. Dolayısı ile 1. derecede biz hava kirliliğini görüyoruz, önemsiyoruz. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarımız ile beraber hareket edeceğiz. Diğer taraftan su konusundaki sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. Uludağ’ın eteklerindeyiz ama maalesef damacana su kullanmaya devam ediyoruz. Kaynak suyunu içme ile alakalı önümüzdeki 5 yıllık strateji çalışmalarının içerisinde de şuana kadar somut bir adım göremedik. Diğer taraftan ilçemizde yıllardır Atatürk Bulvarı caddemiz ana caddemiz olarak duruyor fakat buna alternatif olarak bir ana cadde çalışması içerisinde bulunulmadığı gibi ilçemize vizyon kazandıracak şehir planlaması ile alakalı da maalesef istenilen düzeyde adımlar atılamıyor. Yeni İnegöl projesi vizyonumuz açısından bir proje fakat bunu destekleyen herhangi bir adım yok. Cazibe merkezlerimizi hala şehrin göbeğine dikmeye devam ediyoruz ve yoğunluk aynı noktada devam ediyor. Bu akşam buraya sorunları aktarmak maksadı ile gelmedim sadece şunun altını çizmek istiyorum; sorunlarımız çok ama bütün bu sorunlardan da kurtulabiliriz, bütün bunların çözümü var” dedi.

 

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Bu dönem belediye meclisinde yer alamadıklarını belirten Sütçü, “Fakat halkımızın tercihine saygı duyuyoruz. Küsmedik, aynı heyecan ve arzuyla devam ediyoruz. Özgür Öztürk Beyin başkanlığında gölge belediye meclis üyeliğimizi oluşturduk. Her ay Belediye Meclis Toplantılarına katılmaktayız. Toplantıları takip ediyoruz, rapora geçiriyoruz ve çözüm odaklı çalışmalarımızı ortaya koyuyoruz. Manavlar Derneği gibi diğer sivil toplum kuruluşlarımızla çözüm odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu güzel karşılamanızdan dolayı her birinize teşekkür ediyor, Manavlar Derneğimize gönül vermiş olan tüm üyelerimize saygı, sevgi ve hürmetlerimizi ifade ediyoruz. Cenabı Hakk, hepimize hayırlı hizmetler yapabilmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL’E ‘ORTAK AKIL’ LAZIM

İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz ise, “Ziyaretlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. İstişare etmek, oturmak gerekir. Aynı kentte yaşıyoruz, yaşadığımız kentin sorunları hepimizi ilgilendirir. Hepimiz aynı tencerenin içinde aynı ısı ile beraber yaşıyoruz. Bu konuda nasıl İnegöl’de Manavlar Derneği yaptıkları ile sivil toplum kuruluşları arasında her zaman için bir adım öndeyse siz de Saadet Partisi olarak bir adım öndesiniz. Sizlerin çalışmalarınızı her zaman takdire şayan bir şekilde gördük, değerlendirdik. Seçim sandıklarında öyle olmuyor. Maalesef Türkiye’nin demokrasi kaderi de bu. İnsanlar aslında inanıyorlar; ‘Bunlar iyi yapar’ diyorlar ama sandığa gidince de ‘Bu güçlü. Nasıl olsa bu gelir’ diyorlar ve iş oradan dönüyor. Böyle de bir demokrasi anlayışımız var. Hayırlısı olsun. Siz dediniz ki; ‘Küsmek yok, aynı hızla devam ediyoruz’ biz de dedik ki bu işe devam ediyoruz. Kongre kararı aldık, yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile yeniden yola çıktık. Sonuçta sivil toplum örgütüyüz. Kentimiz, insanlarımız adına güzel çalışmaları ortaya koymak istiyoruz. Bu anlamda nefes almadan İnegöl adına, İnegöl insanlarına daha güzel bir yaşam sunabilmek adına arkadaşlarla çalışmalar yürütüyoruz. Bundan sonraki süreçte insanlık adına güzel çalışmalar yapacağız. Ortak bir aklı ortaya koymamız lazım. İnegöl’de yeterince sivil toplum kuruluşu, dernek, hemşeri derneği var ama İnegöl’de bu kadar derneğin olduğu bir yerde ortak akıl diye bir olay yok. Çünkü biz 3-5 dernek ile arada oturuyorduk bakıyoruz herkes tamam diyor, dağılıyoruz. Ertesi gün en çok hararetle tamam diyen adamın yaptığı davranış o günkünün tam zıttı. Burada kaygılar ön plana giriyor herhalde. Ama ayırmak lazım… Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler İnegöl’de ortak aklı devreye koyarsa her şey daha iyi olur kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş