SOBAYA DÖNÜŞLER BAŞLADI

Doğalgaz kullanımı ile soba satışlarında düşüş meydana gelirken, özellikle son yıllarda ilçemizdeki kış aylarında dondurucu soğukların yaşanması ile vatandaşlar tekrar sobaya dönüş yapmaya başladı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Soba Satıcısı Cüneyt Açar, “İnegöl merkezde özellikle son iki yılda sobaya ilgi yine artmaya başladı. Doğalgaz faturalarının yüksek olması ve evlerin doğalgazla ısınmamasında dolayı vatandaşlar ufakta olsa evlerine soba kuruyor” dedi.

Yayınlama: 13.01.2017
974
A+
A-

Soba satıcısı Cüneyt Açar, son yıllarda doğalgaz kullanımı nedeni ile soba satışlarının düştüğünü ama doğalgaz faturalarının aşırı soğuk nedeni ile fazla gelmesinin neticesinde vatandaşların tekrar sobaya döndüğünü ifade etti.

 

SOBAYA DÖNÜŞLER BAŞLADI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Açar, "Doğalgaz kullanımının artmasıyla yıllık satışlarımızda özellikle şehir merkezinde yüzde 50 düştü. Ama köylerde bundan 10 yıl önce nasılsa, şimdide satışlarımız aynı. Hiç düşüş yaşamadık. İnegöl merkezde özellikle son iki yılda sobaya ilgi yine artmaya başladı. Doğalgaz faturalarının yüksek olması ve evlerin doğalgazla ısınmamasında dolayı vatandaşlar ufakta olsa evlerine soba kuruyor. Tabi buna ilave olarak son yıllarda kış ayları normali üstünde soğuk geçiyor. Bu da bir etken. Vatandaşların bu nedenle evlerine soba almaya başladı" dedi.

 

İNEGÖLLÜLER KUZİNELİ SOBA TERCİH EDİYOR

İnegöllülerin özellikle kuzineli fırın aldıklarını belirten Açar, "İnegöllüler özellikle kuzineli, fırınlı sobalar alıyor. Sadece ısınma değil, aynı zamanda yemek yapabiliyorsunuz, fırın kısmında özellikle soğuk kış günlerde patates, kestane, mantar pişiriliyor. Bu nedenle de özellikle kuzineli soba tercih ediliyor" dedi.

 

FİYATLAR SOBAYA GÖRE DEĞİŞİYOR

Soba fiyatları hakkında bilgi veren Açar, "Şuan sobalar 250-300 lira arasında değişiyor. Halk tipleri var. Onlarda 100-150 lira arasında değişiyor. Tabi ki daha iyisi olsun derseniz, bin liraya kadar soba da var" diye konuştu.

 

SOBA ZEHİRLENMELEİRNE KARŞI BİLGİ VERİLİYOR

Soba zehirlenmelerine karşı soba satışı yaparken vatandaşlara uyarılarda bulunduklarını ifade eden Açar, "Karbonmonoksit zehirlenmesine karşı soba alan tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Özellikle uyuyan sobalarda boru çıkışındaki muhafazayı kapatmamalarını istiyoruz. Lodoslu havalarda soba yakmamalarını söylüyoruz. Vatandaşlar yakıtı az tüketmek için sobayı uyumada tutuyor. Bu aslında iyi bir şey değil. Temizlik konusunda dikkat etmelerini istiyoruz. Bacalarını yılda en az bir kere temizletmelerini öneriyoruz" şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş