“Tüketim toplumu olduk”

CHP Bursa Milletvekili Adayı Nuray Çohan, 7 Haziran Genel Seçim çalışmalarına İnegöl’de devam etti. Ortaköy Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Çohan, “Tüketim toplumu olduk” dedi.

Yayınlama: 01.06.2015
738
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili Adayı Nuray Çohan, beraberindeki İlçe Başkanı Engin Başar ve yönetim kuulu üyeleri ile birlikte İnegöl’de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

 

BÜYÜKŞEHRİN ZARARLARINI ÇEKİYORLAR






Mahalle kahvehanesinde açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Engin Başar, “Mahallelerimizin sorunlarını biliyoruz. Ortaköy’de büyükşehre bağlandıktan sonra bu köyde ruhsatsız diye 3 ev yıkıldı. Çok mücadele verdik ama kimseyi dinleyen yok. Onlar kafasına estiğini yapıyorlar. Mahalle sakinleri büyükşehrin zararlarını çekiyorlar.” Dedi.

 

EMLAK VERGİLERİ ARTTI  MAZOT PAHALI  KÖYDEN ŞEHRE GÖÇ DEVAM EDİYOR

CHP Bursa Milletvekili Adayı Nuray Çohan ise, “İlk önce insan çok önemli. Hepimiz insanız. Amacımız da CHP yönetimin insana hizmet etmesi. Geleceğe güvenle bakmalıyız. Üretim toplumu olmalıyız. Bunun içinde vaatlerimiz var. Bu vaatlerimiz 4 konudan oluşuyor. Hak, hukuk, adalet, demokrasi herkese eşit olmalı. Haksız yere insanlar hapislerde yatmamalı. Gözaltı süreleri uzamamalı. Birinci adımımız birinci sınıf demokrasi. İkinci adımımız üretmek. Üretici toplumu olmalıyız. Kredi borcum yok diyen var mı? İnanın tek tüktür. Neden borçluyuz. Çünkü üretim yok. Tüketim toplumu olduk. Milli gelirimiz 10 bin dolar seviyesinde takılıp kaldı. AB ülkelerinde bu rakam 30 bin dolar seviyesinde…Yeni üretim yerleri kurulmalı. Bursa’da sağlık sorunları var. Yoğun bakım üniteleri yok. 3. Konumuz ürettiğimiz şeyleri halkça paylaşmak. Herkese eşit pay verilmeli. 2002 yılında ülkenin yüzde 1’i, yüzde 54’ün sahibi. Tarım kalmadı, hayvancılık kalmadı. Yüzde 1 için hizmet ediyoruz. İnsanlar sadece sosyal yardımlarla ayakta kalmamalı. 4. Konumuz ise sürdürülebilirlik. En önemli şey insanımızın rahat etmesi… Sokaklarda kimse gülmüyor artık. Geleceğe güvenli bakılmıyor. Burası mahalle olduktan sonra farklı bir hizmet olmadı, aksine zararı oldu. Sizin meralarınız büyükşehre geçti. Artık insanlar kendi ekip biçtikleri yerlerin sahipleri değiller. Emlak vergileri arttı. Mazot pahalı. Köyden şehre göç devam ediyor. Mazotu 1.5 liraya satacağız” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş