Vatandaşlık müjdesi

İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Ramazan bayramının ardından 25 bin Ahıska Türküne vatandaşlık verileceğini ifade etti.

Yayınlama: 23.06.2016
4.293
A+
A-

İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile STK’lara verilen iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, vatandaşlık ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İNANCIMIZIN DOĞRULUĞUNU GÖZLERİNDEN OKUDUM






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Geçtiğimiz hafta Nüfus Vatandaşlık Genel Müdürlüğü ile bir telefon görüşmemiz olmuştu. Orada vatandaşlık konusunun Bakanlar Kuruluna gittiğini ve çalışmalarına başlandığını öğrendik. Sayın Bakanımız Efkan Ala, Bursa’daki STK’lar yemeğine bizi de davet ettiğinde konuyu orada teyit etmek istedik. İnsanlarımıza doğru müjde vermek istedik. Bu sebeple iftara katılım sonrasında kısa bir görüşme yaptık. Vatandaşlık konusunu sorduğumda; ‘Başkanım siz bunu bize emanet ettiniz, şuan masamızda, 25 bin Ahıskalı ile ilgili çalışmalarımıza başladık, gerekeni en kısa sürece sonuca ulaştıracağız. Dosyayı siz bize emanet olarak verdiniz, biz de emanetinize gerektiği şekilde ihtimam göstererek üzerimize düşeni yapacağız’ dedi. Bayrama kadar müjde beklediğimizi ifade ettik. Her zaman Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza güvendim. Sorunlarımızın çözüleceğine hep inandım ama maalesef her görüşlerimi paylaştığımda olumsuz tepkiler aldım. Aldatılıyorsunuz, kandırılıyorsunuz, boşuna uğraşıyorsunuz gibi bir sürü olumsuz tepki aldım. Bunun yanında tabi olumlu tepkiler de aldım. İnancımı hiçbir zaman kaybetmedim. Dün akşam da inancımın ne derece doğru olduğunu Bakanımızın sözlerinden ve gözlerinden okudum. Devlet, Ahıska Türklerini, soydaşlarını hiçbir zaman sahipsiz bırakmaz. Kendi özünden olmayan bir sürü mazluma yardım eden devletimiz bizleri sahipsiz mi bırakacak?” dedi.

 

GENEL SEKRETERE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Dünya Ahıska Türkleri Birliği hakkında yaptıkları açıklamaların nasıl bir yansıma oluşturduğunun sorulması üzerine konuşan Taş, “Yansıması çok olumlu oldu. İnsanlar zaten bildiklerini teyit ettirmiş oldular. Ben DATÜB’ün yanlış yönetimini tartışıyorum. Dünya Ahıska Türkleri Birliği, dünyada yaşayan tüm Ahıskalıların birliğidir ama maalesef son seçimlerin ardından birliktelikten çıkarak şahısların holdingi durumuna düştü. Benim isyanım, sitemim bu yanlış yöneticileredir. Dünya üzerinde çözülmesi gereken bir sürü problemimiz varken bu yöneticileri hiçbirinde yanımızda görmedik. Ulusal konular biz yereldekilerden ziyade üst çatı kuruluşumuz olan DATÜB ve Federasyonundur. Ama maalesef buradaki basiretsiz yöneticiler bizlerin sorunlarının bugüne kadar uzamasına vesile oldular. Ankara’ya gittiğimde her zaman şunu söylüyorlar; ‘Sizin çatı kuruluşunuz yok mu?’ Neden bizi bu kadar boş bırakıyorsunuz. Ankara’da bir tek Ahıskalıların problemleri yok. Bunları sık sık gidip hatırlatmamız gerekiyordu. DATÜB’ün kurultayının üzerinden 2 yıl geçti, 2 ay öncesine kadar ikilik olmasın diye DATÜB gider düşüncesiyle Ankara görüşmelerini askıya almıştık ama gittiğimizde gördüm ki hiçbir şekilde hiçbir görüşme yapılmamış. Tutundukları bir dal var, altyapısını bizim oluşturduğumuz Ukrayna meselesi. Bizim DATÜB’ün genel sekreteri diye dolaşan genel müdürü Ukrayna meselesini nereye gitse, nasıl paylaşım yapacağını bilemiyor. Lavaboya gitse bu konuyu paylaşacak durumda. Bu kadar iddialı konuşuyorum” şeklinde konuştu.

 

“KİMSENİN DEVLETİMİZİ VE MİLLETİMİZİ KANDIRMAYA HAKKI YOK”

Konu ile alakalı devletin DATÜB yöneticileri hakkında istihbarat toplandığı bilgisine ulaştığını belirten Taş, “Kim nedir, ne yapıyor diye istihbaratı toplanıyor. Devletimiz sorunlar hakkında gerekeni yapacaktır. Biz de bu konuda devletimizin yanında olacaktır. Kimsenin devletimizi de milletimizi de kandırmaya hakkı yoktur. Ben 6 yıldır işimden, ailemden, evimden, zamanımdan fedakârlık yaparak bu problemlerin çözümü için maddi manevi koşturuyorsam birilerinin kendi çıkarları için koşturmalarını hiç tasvip edemem” ifadelerini kullandı.

 

EN ÖNEMLİ PROBLEMLERİMİZDEN BİRİ “DENKLİK”

Ülkemizin doktorlara ihtiyaç duyduğunu belirten Taş, “Bizim de uzman doktorlarımız, cerrahlarımız mesleklerini icra edemiyorlar. Denklik almakta çok sıkıntı yaşıyorlar. Dil sorunları yok, kültür sorunu yok, hiçbir sorunu yok. Neden denklikte zorluk çıkarılıyor anlamış değilim. İnegöl’de onlarca uzman doktor var şuan İnegöl’de çıraklık yapıyorlar, gündelik işler yapıyorlar. Denklik problemini Bakanımıza da ilettik, dosya verdik. İnceleyip değerlendirme yapacaklarına inanıyorum. Vatandaşlıktan sonra çözüm bekleyen en önemli problemimiz doktor ve mühendislerimizin denklik problemidir. Özellikle doktor ve hemşireler vatandaş olduktan sonra dahi denklik almakta zorlanıyorlar. Denklik alamayınca da hiçbir yerde mesleklerini icra edemiyorlar” açıklamalarında bulundu.

 

İnegöl’den STK İftar Programı’na sadece Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği değil, Manav Türkmen Derneği ve gençlik kolları da iftar programına katıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş