İnegöllü halterci Avrupa Şampiyonasında

İnegöl Belediyespor’lu milli halterci Ferhat Ali Yazıcı, Gençler Avrupa Halter Şampiyonasına gidiyor.

Yayınlama: 07.05.2016
542
A+
A-

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “İnegöl olarak ticarette, sanayide önemli başarılara imza atarken, bir taraftan da sosyal, kültürel ve sportif alanlarda önemli başarılar elde ediyoruz. Bu manada Belediyespor projesinin ne kadar doğru bir uygulama olduğunu zaman geçtikçe daha da iyi görüyoruz. Belediyespor bünyesinde oluşturduğumuz farklı branşlarda faaliyet gösteren sporcu kardeşlerimiz katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile hem ilçemizi hem de ülkemizi başarı ile temsil ediyorlar ve önemli başarılara imza atıyorlar. Yeni bir başarıya imza atmak için Cumartesi günü Malta’da yapılacak Gençler Avrupa Şampiyonası’nda güçlü rakiplerine karşı yarışacak olan haltercimiz Ferhat Ali Yazıcı’ya gönülden başarılar diliyorum ” dedi.

 

Halterde Ferhat Ali Yazıcı’nın başarılarından da söz eden Aktaş; “Sporcumuz 4 yıldır Belediyespor bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu zaman içerisinde birçok önemli başarıya imza atmıştır. 2015 yılında 42 ülkeden 200 civarında sporcunun katıldığı Peru’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda 62 kiloda mücadele eden Ferhat Ali Yazıcı Dünya 7.’si olmuştu. Türkiye Halter Federasyonu, Yıldırım Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle geçtiğimiz Mart ayında Bursa’da düzenlenen 8 ülkeden 55 sporcunun mücadele ettiği Uluslararası Yıldız Erkekler Halter Turnuvasında ise sporcumuz Ferhat Ali Yazıcı 69 kiloda 125 koparma ve 140 silkme ile 265 toplamla birinci olmuştur. Sporcumuz ayrıca 24-27 Mart tarihlerinde Kırıkkale’de yapılan yıldızlar Kulüpler Türkiye şampiyonasında 69 kiloda koparmada 121 kg Silkmede 145 kg toplamda 266 kg Türkiye Şampiyonu olmuştur” dedi.






 

Aktaş; “Ferhat Ali Yazıcı şimdi yeni başarılara yelken açmak için Malta’da düzenlenecek Gençler Halter Şampiyonası’nda boy gösterecek. 69 kiloda yarışacak sporcumuzun Cumartesi(bugün) yapılacak müsabakalarda güçlü rakipleri arasından sıyrılıp podyuma çıkarak İstiklal Marşımızı bütün Dünya’nın gözü önünde söyleterek şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi için elinden geleni yapacağına eminiz” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş