Caddeler çiçeklerle donatılıyor

İnegöl Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ile birlikte mevsimlik çiçek dikimine başladı. Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek çalışmalarda 400 bin yazlık mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirecek.

Yayınlama: 08.05.2014
772
A+
A-

Mimar Sinan Caddesi üzerinde yürütülen çiçek dikim çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkan Vekili Turgay Yel,  yazlık ve kışlık olarak uygulanan çiçek dikimlerine, bu sene Mayıs ayı itibari ile start verdiklerini belirtti.

 

ÇİÇEKLENDİRME UYGULAMALARININ DEVAM EDECEK






Çiçeklendirme çalışmalarının öncelikli olarak Ertuğrulgazi Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Kuğulu Park, Atatürk Bulvarı beton saksıları ve Adnan Menderes Caddesi orta refüjü beton saksılarına uygulandığını belirten Yel, diğer yeşil alanlarda da ay içerisinde çiçeklendirme uygulamalarının devam edeceğini belirtti. 400 bin yazlık çiçek dikimi gerçekleştireceklerini vurgulayan Turgay Yel, çalışma kapsamında; kadife çiçeği, ateş çiçeği, horozibiği çiçeği, begonya, vapurdumanı çiçeği, İzmir güzeli çiçeği, petunya çiçeği, sardunya ve buz çiçeği gibi türlerin yer alacağını söyledi. Ayrıca Ahmet Akyollu Caddesi orta refüjü, Ertuğrulgazi Caddesi orta refüjü, Ankara Caddesi orta refüjü, Adnan Menderes Caddesi orta refüjü, Özdilek Köprülü Kavşağı orta refüjlerinde ki direklerde ve Özdilek Köprülü Kavşağı üzeri karayolu korkuluklarında modüler saksı uygulamasına gidildiğini söyleyen Yel, bu saksılara da, yaz boyunca çiçek açan ve aşağıya doğru sarkıp güzel bir görüntü oluşturan sakız sardunya bitkileri dikildiğini ifade etti. Çalışmayı Mayıs ayının sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını söyleyen Yel, çiçeklendirme ve modüler saksı uygulamasının belediyeye maliyetinin yaklaşık 135 bin TL olduğunu belirterek, çiçeklendirme çalışmasının hayırlı olmasını diledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş