Dikkat! 90 değil hala 70

Yeni yönetmelikle hız sınırı 90`a çıktı. Ancak, bu konuda yetkili olan UKOME henüz bir karar almadı. Yeni hız limitlerinin uygulanacağı yolları belirleyene kadar hız sınırı 70.

Yayınlama: 13.03.2014
1.510
A+
A-
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği`nce şehir içinde 70 km olan hız sınırının yaklaşık bir ay önce 90 kilometreye çıkarılması mümkün hale gelmişti. Ancak, hız arttırma yetkisi UKOME ve trafik komisyonlarının elinde olduğu için, Bursa`da henüz bir karar alınmadığında bu uygulama yürürlüğe girmedi.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi ve trafik komisyonu üyelerinin, şehir içi hız limiti arttırımının uygulanacağı yerlerle ilgili çalışmaları halen sürüyor. Bu nedenle hız limiti de şimdilik artmış değil. Ekipler, denetim sırasında 70 kilometreyi esas alıyor.
 
HERKES 90 SANIYOR
 
Trafik yetkilileri, yeni düzenlemeyle bir çok kişinin hız limitinin arttırıldığını düşünüp gaza yüklendiğine dikkat çekerek, “Hız limiti şehir içi yollarda halen 70 kilometre. Opsiyonla bu 77 oluyor. Yeni yönetmelikle UKOME`nin belirleyeceği ana arterlerde hız sınırı arttırılarak 82 kilometreye çıkacak. Yüzde 10 opsiyonla toplam hız sınırı 90 kilometre olacak. Ancak henüz bu uygulamaya geçilmedi. Vatandaşlar, yeni karar uygulanana kadar 70 kilometreyi aşmasın” diye uyarıda bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş