Köy yolları sil baştan

Büyükşehir Yasası ile İnegöl Belediyesi’nin hizmet alanına giren köy yolları ile ilgili her gün yeni bir çalışma yapılıyor. İclaliye köyünde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 47 yeni mahallede yapılacak olan taş ve tretuvar çalışmaları için gerek ekipman ve gerekse personel olarak hazır durumda olduklarını söyledi.

Yayınlama: 11.09.2014
878
A+
A-

Büyükşehir Yasası ile birlikte İnegöl Belediyesi’nin hizmet alanına giren köylerdeki yol çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.

 

İclaliye köyünde süren tretuar çalışmalarını yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan bütün çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.






 

47 YENİ MAHALLENİN YOLU İÇİN HERŞEY HAZIR

Başkan Aktaş konuşmasında şunları kaydetti: Büyükşehir Yasasıyla mahalleye dönüştürülen köylerde hizmetlerimiz devam ediyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda yeni mahallelerimizde özellikle acil ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak alt yapıdan üst yapı çalışmalarına, çocuk parklarından köprü yapımlarına kadar pek çok alanda İnegöl belediyesi olarak hizmet götürmeye çalıştık. Bugün bu çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz İnegöl’de yaşayan tüm hemşerilerimize hizmet götürmek. Bu sebeple İnegöl’ümüzün her alanını ihya edip, hep birlikte daha güzel şartlarda yaşamanın yolunu arıyoruz. Bu hedef doğrultusunda köyden dönüşen mahallelerimizde de şehir standartlarına ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla belediyemizin düzenlemiş olduğu ihaleler ile 95 yeni mahallemize çeşitli hizmetler sunuyoruz. 47 yeni mahallemizde yapılacak olan taş ve tretuvar çalışmalarımıza gerek ekipman ve gerekse personel olarak hazır durumdayız. Ayrıca 60 civarında yeni mahallelerimizde asfalt kaplama ve yama çalışmalarımız başladı ve devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sulhiye – Mezit yolu asfaltlandı. Şimdi sıra diğer köy yollarımızda. Ayrıca yine ihtiyaca ve nüfus yoğunluğuna göre mahallelerimizin bazılarına spor sahaları bazılarına da çocuk parkı yapım çalışmaları başladı ve devam ediyor. Dolayısıyla İnegöl’ümüzün gerek merkezinde gerekse yeni mahalle olan yerleşim yerlerinde çalışmalar aralıksız sürüyor.

 

TARIM FUARINI ÖNEMSİYORUZ

Belli bir plan ve bütçe dâhilinde hizmetlerimizi İnegöl’ün dört bir tarafına yaymaya çalışıyoruz. Bir yandan alt yapı üst yapı çalışmalarımız devam ederken diğer taraftan da tarımın sanayileşmesi ve İnegöl meyve-sebzesinin hem ülke sathında hem de ihracaat anlamında daha fazla yer bulabilmesi için çeşitli girişim ve organizasyonlarda bulunuyoruz. Özellikte bu hafta sonu gerçekleştireceğimiz tarım fuarını bu manada çok önemsiyorum.

 

İCLALİYE’DE 100 M2 TRETUAR DÖŞENECEK

Yeni mahalle olarak bağlanan yerleşim bölgelerimde yapılacak olan tretuvar çalışmalarına geçen hafta başladık. Eskiköy Mahallesi’nden başlayan tretuvar çalışması şu an da bulunduğumuz İclaliye Mahallesi’nde devam ediyor. Yapılan bu çalışmalarda Eskiköy’de 700 m2’lik taş ve tretuvar çalışması tamamlanmış olup, İclaliye Mahallesi’nde ise yaklaşık 1000 m2’lik taş ve tretuvar uygulaması yapılacaktır. 47 mahallemizde yapılması planlanan bu çalışmada toplam 40.000m2 civarında taş uygulaması öngörülmüştür. Bu çalışmanın belediyemize maliyeti yaklaşık 1 milyon 760 bin TL’dir. Müteahhit firmamız 2 köy şantiyesi 2 merkez şantiye olmak üzere 4 şantiyeyle uygulamalara devam etmektedir. Çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyor, yapılan bu çalışmanın mahalle sakinlerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş