Emektarlar iftarda ödüllendirildi

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar geleneğini sürdürdü. Yenilen iftar yemeğin ardından meslek hayatında 35 yılını doldurmuş ustalara sektöre yapmış oldukları katkılardan ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.

Yayınlama: 10.07.2014
712
A+
A-

Çarşamba akşamı Alyans Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen 4. geleneksel iftar programına, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, bazı oda ve dernek başkanları ve çok sayıda işadamları ile aileleri katıldı.

 

19 USTAYA TEŞEKKÜR PLAKETİ






Programda bir konuşma yapan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan şunları söyledi: Biz esnaflar olarak değerli ustalarımıza, bu işi 35-40 yıl arasında yapmış büyüklerimize özel plaketler hazırladık. Bu akşam kendilerine takdim edeceğiz. 35-40 yıl gibi uzun bir süre bu mesleği icra etmek gerçekten çok zor bir şey. Bu yol patikalı bazen virajlı bazen inişli bazen çıkışlı… Bu ağabeylerimiz bu uzun süre içinde ihtilalları görmüşler, koalisyon hükümetlerini görmüşler, komşu ülkelerdeki iç savaşları görmüşler ve uzun süre bu mesleği icra etmişler. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu 19 ağabeyimizi alkışlıyoruz. Bu başarılarının devamını diliyorum.

 

RAMAZAN AYI AYNI ZAMANDA PAYLAŞIM AYIDIR.

Kaymakam Ali Akça ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: İnegöl dendiğinde insanın aklına bir çırpıda gelen birçok kavramın var. O kavramların en başında gelende mobilyadır. Yine İnegöl sözünü duyduğumuzda aklımıza İnegöl’ün o leziz köftesi, Oylat Kaplıcaları gelir. Bu değerleri artırabiliriz. Bugün Ramazanın 12’nci iftarını sizlerle beraber yaptık. Ramazan oruç ayıdır. Bununla beraber bizim insanımız Ramazan dendiğinde yemenin, içmenin kısıtlandığı bir ay olmakla beraber bunun çok ötesinde anlamlar, manalar yüklerler. Ramazan ayı oruç ayıdır ama bizim insanımızın gözünde Ramazan ayı aynı zamanda paylaşım ayıdır. Yine bu akşam burada kurulduğu gibi Halil İbrahim sofralarının kurulduğu aydır, Ramazan. Yine zenginlerimizin, Allah’ın kendilerine zenginlik bahsettiği insanların ellerindeki bu zenginliği ihtiyacı olanlarla paylaştığı aydır Ramazan. Yine Ramazan ayı, hırsların, kinlerin, kızgınlıkların, kırgınlıkların gömüldüğü aydır. Yani kısaca Ramazan ayı rahmet ayıdır. Ben bizleri bu güzel aya eriştiren Allah’a şükrediyorum ve Allah’tan diliyorum ki, bizleri bayrama da eriştirir. Bu duygu ve düşüncelerle bu organizasyonu düzenleyen Mobilyacılar Odasını tebrik ediyorum.

 

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından, meslek hayatında 35 yılını doldurmuş 19 mobilya ustasına teşekkür plaketi takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş