Kan bağışları yetersiz

İnegöl’de 3 haftadır sabit olarak kan bağışı kabul eden Kızılay yetkilileri ilgisizlikten yakındı. Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi görevli hekimi Doktor Tanzu Çavuş, bağışların yetersiz olduğunu ifade ederek, “Tek istediğimiz düzenli ve yeterli kan bağışı yapılmasıdır” diye konuştu.

Yayınlama: 22.12.2014
883
A+
A-

Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi, yaklaşık 3 haftadır Sani Konukoğlu Cami karşısında bulunan eski Alyans Düğün Salonu’nun bulunduğu ve şuan otopark olarak kullanılan alanda kan bağış kampanyası yürütüyor.

 

BAZI GÜNLER 5 BAĞIŞLA STANTI KAPATIYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi görevli hekimi Doktor Tanzu Çavuş şunları söyledi: Güney Marmara Kan Bağış Merkezi olarak uzun zamandır İnegöl’de sabit bir kan alma noktası oluşturma planlarımız vardı. Sonuç olarak yaklaşık 3 haftadır İnegöl’de Sani Konukoğlu Cami’nin karşısında otopark alanında kan bağış otobüsümüz ile sabit bir kan alma merkezi olarak hizmet vermeye başladık. Şuan için çalışma saatlerimiz 10.30 ile 17.30 arasındadır. Sabit nokta oluşturmadaki amacımız düzenli bağışların artmasını sağlamaktı fakat maalesef şuan için yeteri kadar, beklediğimiz kadar kan bağışına ulaşamadık. Bazı günler 5 ünite kan bağışı ile günü kapattığımız oldu. Son derece yetersiz… İnegöl’deki hastanelerin dahi ihtiyacını karşılamayacak düzeyde bir kan bağışıdır. Vatandaşlarımız özellikle yakınları bir şekilde kana ihtiyaç duydukları takdirde kan bulunamadığında nasıl bir telâşe olduğunu, nasıl bir sıkıntı yarattığını bilirler. Oysaki düzenli kan bağışı yapabilen herkes belli aralıklarla kan bağışı yaptığı takdirde hiç kimsenin hastası için kan arama gibi bir derdi kalmayacaktır çünkü elimizde yeteri kadar kan olduğu takdirde zaten hastanelere bu kanlar verilmektedir. Vatandaşın kan ile ilgili hiçbir koşturması olmaz ve kan bağışının kullanılır hale getirilebilmesi için yapılan harcama Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılandığı için vatandaştan da herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Bizler Kızılay olarak gecenin bir saati olsun, tatil olsun, haftasonu olsun fark etmez Bursa ilinde herhangi bir uzak noktada dahi kan ihtiyacı olduğu takdirde kendi aracımızla kanı talep eden sağlık kurumuna veya hastaneye teslim etmekteyiz. Bu anlamda vatandaşın da herhangi bir kan bulma ve taşıma derdi kalmamaktadır. Tek istediğimiz düzenli ve yeterli kan bağışı yapılmasıdır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş