“Hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz”

Alanyurt ve beldeden mahalleye dönüşen kırsal yerleşim alanlarının ardından, Akhisar ve Huzur Mahallesi İrtibat Noktası’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış töreninde açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ” İnegöl’ü 116 mahallesiyle bir bütün şeklinde geliştirmeye ve hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. Tüm bunları yaparken de yerinden yönetimi esas alarak hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz” dedi.

Yayınlama: 05.08.2015
812
A+
A-

Açılışta açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün daha yaşanılabilir bir kent olması için gerekli çalışmaların yapıldığını ifadet etti.

 

BELEDİYE İRTİBAT NOKTAMIZ






Açılışta açıklamalarda bulunan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla hizmeti halkımızın ayağına götürmeye devam ediyoruz. Bugün de bu çalışmalardan birinin açılışını sizlerle birlikte gerçekleştirmenin sevinç ve gururu içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hizmete ulaşmayı kolaylaştıracak çalışmalarla kamudaki bürokrasiyi minimum seviyeye indirmeye çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda şehir merkezi başta olmak üzere merkez dışındaki büyük mahallelerimizde de oluşturduğumuz irtibat noktalarıyla hizmetlerimizi halkımızın ayağına götürüyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle kapanan beldelerimizdeki belediye binalarını da irtibat noktası olarak düzenledik ayrıca bu bölgelerde doğu ve batı şantiyelerimizi kurduk. Oluşturduğumuz bu irtibat noktalarında vatandaşlarımızın belediyemizle alakalı istek ve şikâyetlerini bildirebileceği ve hizmetlerimizden bilgi alabileceği hizmet masalarımız, çocuklarımızın daha güvenli ortamda derslerini araştırabileceği bilgi ve kültür evlerimiz, İnesmek kurslarımız, tahsilat gişelerimiz ve zabıta noktalarımız bulunmaktadır.  Bugün açılışını yapacağımız irtibat noktamız merkez, Alanyurt ve beldeden mahalleye dönüşen kırsal yerleşim alanlarımızın ardından 8. Belediye irtibat noktamızdır”

 

YENİ BİR ŞEHİR OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

“Her geçen gün daha yaşanabilir İnegöl için projeler üretmeye ve bu projeleri bir bir hayata geçirmeye çalışıyoruz. Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bir hayal kurduk. Ekonomisiyle, mobilyasıyla, tarımıyla, markalarıyla her geçen gün kendini daha ileriye taşıyan, daha güçlü, kendinden emin ve bu markalarıyla büyüyen bir İnegöl düşledik ve bunun hayata geçmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bilindiği üzere “Yeni İnegöl” adını verdiğimiz bir projemiz var. Bu projeyle şehrimizin genişleme yönünü batıya çevirdik. Böylelikle planlanmış geniş cadde ve sokaklarıyla, eğitim kurumlarıyla, modern TOKİ konutlarıyla, semt sahalarıyla, çocuk parklarıyla, bilgi ve kültür evleriyle, belediye hizmet noktalarıyla daha modern, havası daha temiz, verimli tarım arazilerine zarar vermeden gelişen bir yeni bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz”

 

MEYDAN ÇALIŞMALARI BİTME AŞAMASINDA

“Çok uzak değil, bundan 9 yıl önce yani 2006 yılında bugün “Yeni İnegöl” diye adlandırdığımız bu bölge köy düzeninde, evlerin plansız yapıldığı, sokaklarında doğru düzgün yol olmayan plansız, projesiz büyüyen bir bölgeyken bugün artık örnek şehrimizin vitrini haline gelmektedir. Bu süreçte tabi ki pek çok çalışma yapıldı, bunlardan kısaca bahsetmek gerekirse; bilindiği üzere Huzur Mahallemiz 2006 öncesinde Çakırçiftliği yani Karadere Köyümüzdü. Bu köyümüzü 01 Ocak 2006 tarihi itibariyle İnegöl’e mahalle olarak bağlayarak Belediye Meclisinde de Çakırçiftliği ismini Huzur ismine çevirdik. Mahallemizde kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi ve hisseli parsellerin müstakil hale getirilmesinde büyük başarı gösterilerek çözüme kavuşturulmuştur. Hisselerin çok oluşu ve kişilerin sınır anlaşmazlığından kaynaklanan problemlerinin çözümü ve hiçbir mal sahibinin mağdur olmaması için belediyemizce yapılan çalışmalar Mart 2014’te tamamlanmıştır. Birçok sorun ve sıkıntısı olan bu bölgenin İnegöl’e bağlanmasının ardından bu mahallemize hızla hizmet getirmeye başladık. Sağlık Ocağıyla, futbol sahasıyla, semt sahasıyla, cadde ve sokaklardaki yol çalışmalarıyla, doğalgazın getirilmesiyle, eğitim kurumlarıyla, ulaşım sistemine entegre edilmesiyle yani şehrin standartlarında ne varsa onların da bu bölgede planlanmasıyla yeni bir anlayış ve yeni bir yapılaşma ile Huzur Mahallemizi de merkez mahaller ile aynı standartlara getirmeye özen gösterdik. Huzur Mahallesinde bu çalışmaları yaparken Akhisar Mahallemize de elbette ki aynı standartlarla hizmet ulaştırdık. Akhisar mahallemizdeki hizmetlerimizden de kısaca bazı satırbaşları ile bahsetmek gerekirse; mini kültür parkımızdan tutun da,  Rumeli Caddesinde yaptığımız çocuk parkı, Malazgirt Caddesinde yapmış olduğumuz park, Novipazar Parkı gibi kazandırdığımız birçok parkın yanı sıra; Akhisar Semt Sahası ve Akhisar Köprümüz ve bunlara ilave olarak Mahallemizdeki yolların asfalt ve tretuvara kavuşması, doğalgazın mahallemize gelmesi, Akhisar Mahallesi Hizmet Noktamız, Bilgi Kültür Evi bu mahallemize kazandırdığımız hizmetlerden sadece bazıları. Futbol sahası ve lokal binasını da yine mahalle halkımızın kullanımına sunduk. Tüm bunlara ilave olarak Akhisar mahallemizde iki tane meydan çalışmamıza başladık bu çalışmalarımız da bitme aşamasında”

 

HİZMETİ VATANDAŞLARIMIZIN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ

“Biz İnegöl’e hizmet planlaması yaparken daha önce şu ifadeyi kullanmıştık. Biz İnegöl’ü; mevcut İnegöl, Alanyurt ve Yeni İnegöl olarak üçlü sac ayağı olarak görüyoruz.. Merkez mahallelerimizle ilgili bir hizmet planlaması yaparken Alanyurt Bölgesini, Alanyurt Bölgesine hizmet planı yaparken Akhisar ve Huzur Mahallemizi hiç ihmal etmedik. Şimdi Baykoca Mahallemizi de hizmet planlamamıza alıyoruz köy ve beldelerden dönüşen kırsal mahallelerimizi de hizmet planımıza alıyoruz. İnegöl’ü 116 mahallesiyle bir bütün şeklinde geliştirmeye ve hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. Tüm bunları yaparken de yerinden yönetimi esas alarak hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz”

 

HİZMETLERİMİZDEN FAYDALANMAYI İHMAL ETMEYİN

“Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Belediye irtibat noktamız hakkında teknik bilgi vermek gerekirse tesisimiz toplam 4 kattan oluşmaktadır.  Zemin; 393 m², 1. ve 2. kat; 439 m², çatı katı ise 270 m² olmak üzere toplam 1541 m² kapalı alana sahip olan binamızın 150 m² lik bir de terası mevcuttur. Binamızda hizmet masamız, bilgi kültür evimiz, 2 tane de İnesmek sınıfımız bulunmaktadır. Ayrıca binamızın 2. ve 3. Katı Hayrat Vakfına tahsis edilmiştir. Bilindiği üzere Hayrat Vakfının özellikle bilinçli bir nesil yetiştirmek adına çok güzel projeleri var. Bu binada vereceği faydalı hizmetlerde bizde kendilerine destek olmak adına bu binanın 2. ve 3. Katını vakfımızın kullanımına bıraktık. Vakfımız burada Kuran-ı Kerim, İlmihal ve Değerler Eğitimi gibi birçok konuda çocuklarımıza ışık tutacaktır. Ben şimdiden kendilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor ve özellikle eğitim başta olmak üzere şehrimize fayda sağlayacak her konuda elimizi taşın altına koymaktan asla kaçmayacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum. Kıymetli hemşerilerim; sözlerime son verirken bir konunun altını çizmek istiyorum. Bugün bu hizmeti buraya getiren biz olabiliriz ancak bu işe sahip çıkmak sizlere düşüyor. Buraya sizler istifade edebilesiniz diye bu bina yapıldı. Çocuklarınızı bilgi ve kültür evlerimize gönderin, İnesmek kurslarımıza katılın, vakfımızın çalışmalarına sahip çıkın. Burası bizlerle sizlerin buluşma noktası olacak. Burada size sağlanan hizmetlerimizden faydalanmayı ihmal etmeyin.  Akhisar ve Huzur Mahallesi belediye irtibat noktamızın tüm halkımıza hayırlı, uğurlu olmasını diler, saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş