“Kendimizi Ramazan’a hazırlamalıyız”

İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, mübarek 3 ayların içerisine girilmesinden dolayı dün makamında açıklamalarda bulundu. Müftü Canbey, “Asıl önemli olan Ramazan ayına kendimize madden, manen, fiziken, ruhen hazırlamaktır. Böyle bir hazırlığın içerisinde olursak iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

Yayınlama: 01.05.2014
956
A+
A-

İlçe Müftüsü Bayram Canbey, mübarek 3 ayların içerisine girilmesinden dolayı yaptığı açıklamasında; 4 tane önemli kandil gecesini içerisinde barındıran bu 3 ayların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

3 AYLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN PEKİŞMESİNE VESİLE OLUR






İlçe Müftüsü Bayram Canbey konuşmasında şunları söyledi: Bugün Recep ayının ilk günü… Yarın da Perşembe. Recep ayının Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan ilk gecesi Regaip Kandili’dir. Dolayısı ile bugün ilk günü, yarın da Regaip Kandili ile beraber 3 ayları yaşamaya başlayacağız. 3 aylar Recep ayı, Şaban ayı ve Ramazan ayı olmak üzere ve bunların içerisinde Regaip Kandili, Miraç Kandili, Berat Kandili, Ramazan geceleri ve Kadir Gecesi gibi 4 tane önemli kandil gecesini de içerisinde barındırmaktadır. Dolayısı ile böyle bir rahmet ve mağfiret mevsimine kavuşmamızdan dolayı Yüce Rabbimize ne kadar hamd etsek, şükretsek azdır. Allah’ın rızasını kazanmak için bu kandil geceleri bizim için büyük bir fırsattır. İnşallah bu geceleri ve bu 3 aylar günahlarımızdan arınmamıza, kendi aramızda sevgi ve muhabbetin oluşmasına, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olur.  

 

HER AY BİR HATİM

Hayatımızda bugüne kadar Allah’a karşı olan kulluk görevlerimizi biraz daha sıklaştırarak, biraz daha çoğaltarak tövbe ve istiğfarlarla, Allah’ı zikir ile Allah’ı tespih ile Peygamberimiz (sav)’ı salatu selamlar ile anmak sureti ile bu günleri ve geceleri böyle değerlendirebiliriz. Nafile orucu tutmak isteyenler tutabilirler. Bu aylarda Peygamber Efendimiz (sav) bazen oruç tutmuş, bazen tutmamış, Şaban ayında biraz daha fazla tutmuş ama tutmadığı günler de çok olmuş ve Ramazan’a bu şekilde hazırlanmış. Bizler de bugünden başlayarak özellikle Perşembe ve Pazartesi günleri imkânımız varsa, fırsatımız varsa nafile oruçları tutabiliriz. Kur’an okumasını bilenler yeni bir hatime başlayabilirler. Bu 3 ayların içerisinde yapabiliyorsa her ay bir hatim, yapamıyorsa bugünden başlayarak Kadir Gecesi’nde bitecek şekilde bir hatim edebilir. Böyle bir hazırlığın içerisine girmemiz lazım.

 

HALKIMIZIN KANDİLLERİNİ ŞİMDİDEN KUTLARIM

Camilerde mukabele programları olacak. Bir Ramazan ayındaki gibi değil ama bu aylardan, bu günlerden itibaren bazı camilerimizde namaz öncesi ve namaz sonrası hanımlara yönelik mukabele programları olabilir. Bunların takip edilmesinde fayda var. Dolayısı ile bu mübarek rahmet ve mağfiret günlerini Yüce Rabbimizin rızasını kazanmak için çok önemli fırsatlar olarak görüp buna göre ona göre değerlendirmemiz lazım. Birbirimize dua ederek, geçmişlerimizi rahmetle anarak, onlar için hayır duası ederek onları da hoşnut edebiliriz. Ama özellikle Yüce Rabbimizi ve Peygamberimiz (sav)’ı kendimizden razı ve hoşnut edebilecek güzel davranışlar içerisine girmemiz gerekiyor. Bu anlamda 3 aylar çok çok önemlidir. Ülkemize ve bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini, huzur, barış, kardeşlik ve esenlik getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. İnşallah birlik ve beraberliğimize vesile olacaktır. İnşallah Yüce Rabbimizin rızasına ermemize vesile olacaktır. Bütün halkımızın Kandilini, 3 aylarını canı gönülden tebrik ediyoruz, kutluyoruz.

 

RAMAZAN’A HAZIRLAMALIYIZ

3 aylarda biraz daha yoğunlaşacaktır, Ramazan ayında daha da artacaktır. Peygamberimiz bu günleri, geceleri böyle değerlendiriyordu. ‘Allah’ım Recep ve Şaban ayını hakkımda hayırlı kıl ve beni Ramazan ayına ulaştır’ diyordu. Biz de aynı duayı tekrarlayarak bugünleri böyle değerlendiriyoruz. Asıl önemli olan Ramazan ayına kendimize madden, manen, fiziken, ruhen hazırlamaktır. Böyle bir hazırlığın içerisinde olursak iyi olacaktır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş