Şehitlik makamına ulaşmak şereftir

Kendisi de bir Şehit Aile mensubu olan AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Şeyma Topalak, Şehitler Haftası nedeni ile yazılı basın açıklamasında bulunarak, “Şehitlik, dinimizde peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebedir. Bizim milletimizde bu mertebeye ulaşmak, vatanı ve milleti için canını vermek şereflerin en büyüğüdür” dedi.

Yayınlama: 19.04.2016
727
A+
A-

AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Şeyma Topalak, Şehitler Haftası nedeni ile basın açıklamasında bulundu.

 

14 -20 Nisan Şehitler Haftası önemine dikkat çeken AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Şeyma Topalak, “Her santimetre karesi şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan topraklarına hiçbir güç, göz dikemez” dedi.






 

Türkiye’nin ve Türk milletinin tarihin her anında hür olduğunu ve hür yaşadığını belirten Şeyma Topalak, Türk milletinin hiçbir zaman hür olmaktan vazgeçmeyeceğini ve hür yaşmamaktansa ölmeyi tercih edeceğini ifade etti.

 

Topalak, konuşmasının devamında, “Şehit, Allah rızası için din, vatan, millet uğruna canını veren Müslüman kişiye denir. Şehitlik, dinimizde peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebedir. Bizim milletimizde bu mertebeye ulaşmak, vatanı ve milleti için canını vermek şereflerin en büyüğüdür. Geçmiş tarihimizde de ve bu günlerde de görüldüğü gibi vatan toprakları şehit ve gazi evlatları tarafından korunmaya devam ediyor. Kim veya kimler ne olursa olsun, nasıl tezgâh ve kumpaslar kurmaya çalışırsa çalışsın, bu aziz milletimizin evlatları, kurulan tüm kumpasları gerekirse canları bahasına bozacaklardır. Milletimiz ve devletimiz, her daim vatanları için şehit ve gazi olmuş vatan evlatlarını unutmayacaktır. Yakınlarına, sevenlerine sahip çıkacak ve hiçbir zaman onları yalnız bırakmayacaktır” dedi.

 

Kendisinin de bir şehit ailesi mensubu olduğunu ifade eden Şeyma Topalak, “İnanıyorum ki, millet kavramını kaybetmedikçe, daha da güçleniyoruz, güçleneceğiz. Vatan için birlik ve beraberlik mücadelemizi sürdürdüğümüz müddetçe, daima ileri gideceğimizi görüyoruz artık. Ben de bir şehit ailesi olarak yaşanılan onca sıkıntının yanında, devletimizin bizi sahiplendiğini, acımızı paylaştığını, her zaman yanımızda olduğunu görüyor ve biliyorum. Ülkemiz üzerinde oynanan bu kirli oyunlara ve projelere rağmen, kutsal vatan toprağımız ve milletimiz hala dimdik ayakta ise bu mübarek insanların şahadetleri, ailelerinin yüce sabırları ile olduğuna inanıyorum” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş