3 BİN ÖĞRETMEN EĞİTİMDEN GEÇECEK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; Özel Eğitim Farkındalık Kursu eğitimleri İnegöl’de başladı. Bu kapsamda İnegöl’de bulunan yaklaşık 3 bin öğretmen yaklaşık 20 gün eğitimden geçecek.

Yayınlama: 27.04.2016
849
A+
A-

İnegöl Hanife Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Seyfettin Aytemur, toplamda 20 gün boyunca gerçekleştirilecek olan eğitimlerde İnegöl’de görev alan 3 bine yakın öğretmene özel öğrencilerle iletişim ve tutumlar gibi konularda bilgilendirmelerde bulunacak

 

TAMAMEN BİR FARKINDALIK EĞİTİMİ






Milli Eğitim Bakanlık tarafından Türkiye’deki bütün öğretmenlere yönelik bir “Özel Eğitim Farkındalık Kursu” başlatıldığını belirten İnegöl Hanife Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Sarı, “Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere yönelik öğretmenlerin davranışları, tavırları, iletişim becerileri, bu öğrenciler için hazırlanacak olan bireysel eğitim planları, bunları hazırlanması ile ilgili Türkiye’deki tüm öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim veriliyor. Bu eğitimler Bursa’da da 3 hafta önce başladı. İlk olarak Rehberlik Araştırma Merkezi’nden Seyfettin hoca görevlendirildi. İlk 5 gün Yenişehir’deki tüm öğretmenlere eğitimleri verdi. Daha sonra ise İnegöl’de başladı. İnegöl’de de 6. kursunu gerçekleştiriyor. İnegöl’deki tüm öğretmenler peyderpey Mayıs ayının sonuna kadar bu eğitimlerden geçmiş olacaklar. Bu tamamen bir farkındalık eğitimidir. Zaman zaman öğretmenler Rehberlik Araştırma Merkezi’ni arayarak rehber öğretmenlere danışıyorlar, özel eğitim öğrencilerine yönelik neler yapabiliriz diyerek bilgi alıyorlar. Arkadaşlarımız 6 saatlik bu kursta kapsamlı bilgiler alıyorlar” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş