Kayıtlar otomatik yapılıyor

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, lise öğrencileri tarafından yoğun bir şekilde talep edilen ‘okul değiştirme’ konusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilican, “Kayıtlar, sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Yani dışarıdan herhangi bir müdahale imkânı bulunmamaktadır” dedi.

Yayınlama: 25.09.2014
812
A+
A-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, lise öğrencilerden okul değişiklikleri ile ilgili kendilerine çok sayıda talep geldiğini fakat yerleştirmelerin Bakanlık tarafından getirilen sistemle otomatik olarak yapıldığını ifade etti.

 

HİÇBİR KURUM VEYA KİŞİNİN ETKİSİ VE MÜDAHALESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR






2014-2015 eğitim öğretim yılında Türkiye genelindeki bütün liselerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile Anadolu statüsüne dönüştürüldüğünü belirterek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bu nedenle bütün liselere öğrenci yerleştirmeleri TEOG sınav puanları denilen öğrencilerin ortaokul sonunda almış oldukları puanlarına göre yine öğrencilerin tercihlerine göre sistem tarafından otomatik olarak puan üstünlüğüne göre yerleştirilmişlerdir. Dolayısıyla bu yerleştirmelerde ne okulun ne Milli Eğitim Müdürlüğünün ne de hiçbir kurum veya kişinin etkisi ve müdahalesi söz konusu değildir” dedi.

 

KİMSENİN YETKİSİ VE İMKÂNI YOK

Okulların kontenjanlarının öğrenci tercihlerinden önce belirlenerek bakanlık tarafından sisteme işlendiğini ve daha sonra bu kontenjanlara göre öğrenci tercihlerine göre sistem tarafından yerleştirmelerin yapıldığını aktaran Bilican, “Yani bu süreçten sonra hiçbir kimsenin ne kontenjandan fazla öğrenci alma, ne de öğrencinin okulunu değiştirme yetkisi ve imkânı yoktur” şeklinde konuştu.

 

NAKİLDE DE ‘OTOMATİK’ SİSTEMİ İŞLİYOR

Öğrencilerin sistem tarafından okullara yerleştirmeleri yapıldıktan sonra herhangi bir okulun kontenjanında açıklık oluşması durumunda Bakanlığın belirttiği tarihlerde kayıtlarının bulunduğu okul aracılığı ile açık kontenjanı bulunan okula nakil talebinde bulunabileceklerini belirten Bilican, “Bu durumda kaç tane açık kontenjan varsa oraya yapılan müracaat sayısına göre yine puan üstünlüğüne göre sistem tarafından otomatik olarak kayıt yapılmaktadır. Yani dışarıdan herhangi bir müdahale imkânı bulunmamaktadır” diye konuştu.

 

KABULLENMELERİ GEREKİR

Açıklanan nedenlerden dolayı velilerin gereksiz ısrarlarda bulunmasının herhangi bir sonuç vermeyeceğini ve yanlış yönlendirmelerin gereksiz anlaşmazlıklara yol açtığını belirten Bilican, “Bu nedenle öğrencilerimizin ve velilerimizin bu durumu kabullenerek gereksiz ısrarlarda bulunmamaları gerekmektedir. Aksi halde bir sonuç alınamayacağı gibi gereksiz bir şekilde hem kendileri üzülmekte hem de muhatap olarak müracaatta bulundukları yetkililer üzülmektedirler” ifadelerini kullandı. 

 

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ KAYITLARINDA SON TARİH 26 EYLÜL

İlçe Merkezine uzak konumda olan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusü, Alanyurt, Yenice ve Baykoca Mahallesi’nde bulunan liselere yerleştirilen öğrencilerin bir kısmının halen daha okullarına gitmedikleri belirten Bilican, “Bilindiği gibi ilkokul ve ortaokulların yanı sıra liselerimiz de zorunlu eğitim kapsamındadır. Dolayısıyla öğrencilerimizin mutlaka okullarına gitmeleri gerekmektedir. Eğer çeşitli sebeplerle örgün eğitim okullarına gidemeyecek öğrencilerimiz varsa onlar da açık öğretim lisesine kayıt yaptırarak sadece sınavlara katılmak suretiyle devam zorunluluğu olmadan dışarıdan eğitimlerini devam ettirebilirler. Açık öğretim lisesi kayıtları 26 Eylül 2014 Cuma günü sona erecektir. Bu durumda olan öğrencilerimiz mutlaka tarihi geçirmeden kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Bunun için öğrencilerimiz ya sistem tarafından yerleştirilen okullarına devam etmeleri ya da açık öğretim lisesine kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin mağdur olmamaları için bu açıklamalar doğrultusunda hareket etmeleri önemlidir” açıklamalarında bulundu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş