Afrikalı öğrenciler İKV’nin konuğu oldu

Hüdai Vakfı tarafından İstanbul’da Kur’an-ı Kerim eğitimi verilen Afrikalı öğrenciler sömestr tatilinde İnegöl Kültür Vakfı’nın konuğu oldular. İnegöl’de 3 gün konaklayan 120 öğrenci İnegöl ve Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezme fırsatı buldu.

Yayınlama: 05.02.2015
858
A+
A-

Hüdai Vakfı’nın Kur’an Kursu öğrencileri İnegöl Kültür Vakfı tarafından Gülistan Kur’an Kursu’nda 3 gün boyunca ağırlandı. Sömestr tatilinde ülkelerine gitmeyen Burkina Faso, Sudan ve Somali’den gelen kız öğrenciler İnegöl ve Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek yerinde gördüler.

 

Öğrencileri dönüş yolculuğu öncesinde ziyaret ederek küçük birer hediye ikramında bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şunları söyledi: Gülistan kursunun burada hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böyle hayırlı bir hizmetin sadece İnegöl’e değil, dünyanın dört bir tarafına yaradığını burada bir kez daha gördük. Hüdai Vakfı başkanlığında İnegöl Kültür Vakfı olarak Şubat tatillerinde güzel bir hizmete aracılık edildi. Geçen hafta 115 öğrencimiz ağırlandı. Endonezya, Çin Uygun Türkleri ve Türkmenistan’dan öğrenciler burada ağırlanmıştı. Bu hafta da Afrika ülkelerinden 120 kişilik kız öğrenci Gülistan Kuran Kursun’da ağırlandı. Burkina Faso, Sudan ve Somali’den kız öğrencilerimiz var. Bu gün ilçemizden ayrılacak olan öğrencilerimizle bir araya geldik. Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğünü ve kudretini bir kez daha görmekle beraberinde de böyle hayırlı hizmetlerin ne kadar güzel işlere aracılık ettiğini görüyoruz. Bunların hepsi birer Türkiye gönüllüsü, sevdalısı gençler. İnşallah ülkelerinde belirli pozisyonlara gelecekler. Türkiye’de gerçek mana da buluşmayla alakalı aracılık edecekler. Bu güzel hizmette emeği geçen her kim varsa yürekten teşekkür ediyorum. Afrika ile Türkiye’nin gerçek mana da kucaklaştığını gördüğümden dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş