Altın Nesil’den münazara

Özel Altın Nesil Koleji 10. sınıf öğrencileri arasında; ‘İnsanın suç işlemesinde toplum etkilidir’ tezi ile ‘İnsanın suç işlemesinde kendisi etkilidir’ tezi ve anti tezinin tartışıldığı bir münazara gerçekleştirildi.

Yayınlama: 23.12.2014
954
A+
A-

Pazartesi günü Özel Altın Nesil Koleji 10. sınıf öğrencileri arasında; ‘İnsanın suç işlemesinde toplum etkilidir’ tezi ile ‘İnsanın suç işlemesinde kendisi etkilidir’  tezi ve anti tezinin tartışıldığı münazara gerçekleştirildi.

 

“AMAÇ DOĞRUYU BULMAK DEĞİL TEZİ İYİ SAVUNMAK”






Eslem Özbabacan, Aybüke Kağan, Yunus Emre Eroğlu, Yusuf Güvercin, Afra Dalkılıç, Ceyda Erkul, Cemile Göktaş ve Berat Özcan’ın tartışmacı olarak katıldıkları münazara bir hayli çekişmeli geçti. Tez ve anti tez için ileri sürülen görüş ve savunular,  izleyenleri de münazara süresince adeta ikiye böldü ve tartışmanın içine çekti. Söz isteyip destek verme isteğini yoğunlaştırdı. Tartışmacı öğrencilerin çok iyi hazırlık yaptıkları gözlenen münazara etkinliğinde; Edebiyat öğretmeni Yalçın Kuru, Coğrafya öğretmeni Ali Osman Özaltın, Kimya öğretmeni Selma Adaliman, Matematik öğretmeni Bahar Tüzcü’den oluşan jüri; ‘İnsanı suça toplum iter’ tezinin savunusunu daha üstün buldu. Tartışmayı yöneten Edebiyat öğretmeni Harun Demir; münazaralarda amacın doğruyu bulmak değil, tezi iyi savunmak olduğunu belirterek bu tür tartışmaların kazanımlarını ile ilgili açıklamalarda bulundu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş