HEM’in kursları yazın da sürecek

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi tarafından İnegöl’ün çeşitli mahallelerinde açılan kursların son sergisi, Alibeyköy Mahallesi’nde düzenlendi. Burada bir konuşma yapan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, yaz kurslarının kısa bir süre içerisinde başlayacağını açıkladı.

Yayınlama: 16.06.2014
963
A+
A-

Alibeyköy Mahallesinde sene başında açılan el sanatları kursunu başarıyla tamamlayan 20 kursiyere, mahalle meydanında düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

 

KURSLARA ARA VERMEDEN DEVAM






Sertifika töreni öncesi konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir şunları kaydetti: Halk Eğitim Merkezi olarak İnegöl genelinde Eylül ayından bugüne kadar 180 değişik alanda toplam 850 kursta 20 binin üzerinde vatandaşımıza hizmet verdik. Ağustos ayı sonuna kadar bu kurslarımızla bin 100 kursa ve toplam 25 bin kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Yaz ayında da eğitimlerimiz bitmiyor. Bilhassa yaz kurslarımız da başlıyor. Öğrencilerimizin tatile girmesiyle birlikte öğrencilere yönelik çeşitli kurslarımız olacaktır. Yaz döneminde devam edecek iki çeşit kurslarımızdan biri de insan temasının olduğu hizmet sektöründe. Bunlar nedir; berberler, bakkallar insan temasıyla ilgili olan alanda verdiğimiz hijyen kursları devam etmekte. İnegöl’deki yaklaşık 15 bin kişiyi bu şekilde belgelendirmiş olacağız. Yine ikinci olarak artık çalışanlar meslek eğitimi olmak zorunda. 2013’ün yılbaşından itibaren herkes meslek eğitimli olmak zorunda. Bu konuda da meslek eğitimlerimiz devam etmektedir.

 

100 KİŞİDEN 5’İ HALK EĞİTİMDE KURS ALMIŞ

Programda konuşan İnegöl Belediye Başkan Yardımcı Eşref Yiğit ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Halk Eğitimi merkezimizin açmış olduğu kursların öğrencilerine sertifikalarını dağıtıyoruz. Gerçekten 236 bin nüfuslu İnegöl’ümüz için çok iyi bir rakam. Yani 100 kişiden 5 kişiye Halk Eğitim Merkezimiz eğitim vermiş oluyor. Verdikleri hizmetten dolayı ve şuan da belgelerini alacak olanları tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.

 

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edilirken, sertifika töreni sonrası ise yine kursiyerlerce hazırlanmış olan el sanatlarının görücüye çıktığı serginin açılışı gerçekleştirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş