İlçe öğretmenlerinden uluslararası sunum

Altıeylül İlkokulunda görev yapan 4-C sınıf öğretmeni Nazife Dikmen ve Sinanbey İlkokulunda görev yapan 4-A sınıf öğretmeni Gürhan Dikmen, katıldığı 14-17 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin öncülüğünde düzenlenen TİKA ve MEB katkılarıyla yapılan 1.Uluslararası Çocuk Oyun Ve Oyuncakları Kurultayı’nda “Dünden bugüne kültürel çocuk oyun ve oyuncakları” temalı ‘7-11 yaş arası çocukların oynadığı oyunlar’ başlıklı bir bildiri sundular.

Yayınlama: 18.05.2015
1.153
A+
A-

İlçemizde öğretmen olarak görev yapan Dikmen çiftçi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin öncülüğünde düzenlenen Dünden bugüne kültürel çocuk oyun ve oyuncakları bildirisini sundu.

 

BİZİM DE TUZUMUZ OLSUN MİSALİ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gürhan Dikmen, “Milli Eğitim bakanımız sayın Nabi Avcı’nın da kurultayın açılışında belirttiği gibi artık günümüzde unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları şenlikleri okullarda düzenleniyor. Temel eğitim genel müdürlüğünün ‘Çık dışarıya Oynayalım’ projesi var. O yüzden artık çocuk oyunları unutulmuyor. Hatta geçen sene ilçemizde de İlçe milli eğitim müdürlüğümüz ve İnegöl Belediyesi öncülüğünde ilk defa Geleneksel çocuk oyunları şenliği düzenlendi. Geçen sene biz de bu şenliğe katılmıştık. Bu anlamda çorbada bizim de tuzumuz olsun misali sınıf öğretmeni eşim Nazife Dikmen ile bu kurultaya’7-11 yaş arası çocukların oynadığı oyunlar’ başlıklı bir bildiri sunduk. Bildirimiz kurultay kitabında da yer aldı. Bu anlamda katılımcılardan da çok güzel dönütler aldık. Çok yararlı bir kurultaydı. Türk dünyası çocuk oyun ve oyuncaklarını daha yakından tanıdık” dedi.

 

Eskişehir Eğitim fakültesi Sınıf Öğretmenliği A.B.D öğretim görevlisi aynı zamanda proje koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Yalçın Bay tarafından düzenlenen kurultayda İnci ERTUĞRUL açılışı sunumunu yaptı. Özellikle MEB bakanı Nabi Avcı ve protokol üyeleri ‘aşık atma’ oyununu oynadılar.

 

Bakan Avcı’nın projede emeği geçen Timur Kocaoğlu ve Moğolistanlı Tumen Ulzii Zandraa’ya birer plaket verdiği toplantıya, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, proje koordinatörü ve ESOGÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan ile diğer davetliler katıldı.

 

Milli Eğitim BakanlığıBaşbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Eskişehir Valiliği, TÜRKSOY, Türk Akademisi ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek kurultayda, 99’u uluslararası ve 161’i ulusal olmak üzere toplam 260 bildiri sunuldu..  Kurultaya, 36 ülkeden 100’ün üzerinde akademisyen katıldı. Kurultay açılışı 14 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 10.00’da yapıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş