İnegöl ve Yenişehir’de kitaplar dağıtılıyor

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, öğrencilere verilen ücretsiz ders kitaplarının dağıtımlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve İnegöl haricinde Yenişehir ilçesinde de dağıtımları İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğünün üstlendiğini ifade etti.

Yayınlama: 20.08.2015
907
A+
A-

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ücretsiz ders kitplarının dağıtımlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

856.005 ADET KİTAP DAĞITIMI YAPILACAKTIR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilican, “Milli Eğitim Bakanlığımızca öğrencilerimize verilen ücretsiz ders kitaplarının dağıtım çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Hem İlçemizdeki bütün okullarımızın hem de Yenişehir ilçesindeki tüm okulların ders kitaplarının dağıtımı Müdürlüğümüzce yapılmaktadır.   Bu kapsamda okullarımızca daha önce ihtiyaç olarak tespit edilen kitapların sistem üzerinden işlenmesinden sonra Bakanlığımız tarafından ihalesi yapılarak yüklenici firma tarafından tırlarla ilçemize nakledilmesine başlanmıştır. Ücretsiz ders kitaplarının veri giriş işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİS Sistemi üzerinden yapılmış olup, ders kitapları 02 Temmuz 2015 tarihinden itibaren teslim alınmaya başlanarak  ilçemiz MODEF Fuar alanında istiflenmesi yapılmıştır. İlçemize Bakanlığımızca gönderilen kitapların dağıtımı için her yıl olduğu gibi bu yıl da Müdürlüğümüzce Temmuz ayı içerisinde 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Ücretsiz Ders Kitapları Dağıtım İhalesi yapılmış olup, İhaleyi Kültür 2000 Kırtasiyesi almıştır. İnegöl ve Yenişehir ilçesine dağıtımı yapılacak olan ücretsiz ders kitaplarının; 329.363 adedi ilkokul, 269.070 adedi Ortaokul ve 260.572 adedi ise Lise ders kitabı olmak üzere toplam 856.005 adet kitap dağıtımı yapılacaktır. 18. Temmuz 2015 tarihi itibariyle ilçemize 831.260 adet kitap teslim edilmiş olup, aynı tarih itibariyle kitapların okullara dağıtımına başlanmıştır. Eksik kalan kitaplar Bakanlığımızca ihale aşamasında olup süreç içerisinde ilçemizde gönderilecek ve okullarımıza dağıtımı yapılacaktır”






KİTAPLARINI SIRALARINDA HAZIR BULACAKLARDIR

“2015-2016 eğitim-öğretim yılı başladığında tüm öğrencilerimiz kitaplarını sıralarında hazır bulacaklardır. Şimdiden tüm öğrencilerimize yakında başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılının ve kendilerine teslim edilecek olan ders kitaplarının hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş