İnegöl’de TÜBİTAK destekli bilim fuarı

Alanyurt Kozluca yolu bölgesinde bulunan Akşemsettin İlk ve Ortaokulu, TÜBİTAK desteği ile okulda ‘Bilim Fuarı’ düzenledi. Okul öğrencilerinin buluşlarının sergilendiği bilim fuarındaki icatlar, ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Yayınlama: 10.04.2014
1.259
A+
A-

Bilim fuarının açılışına; Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, okul idareci ve öğretmenleri, çok sayıda davetli ile öğrenci aileleri katıldı.

 

TÜBİTAK ONAYLDI, FUAR HAZIRLANDI






Programın açılış konuşmasını yapan Akşemsettin İlk ve Ortaokulu Müdürü Fikret Kılıç şöyle konuştu: TÜBİTAK tarafından her yıl belli sayılı okullara fuar için destek veriliyor. Öğrencilerimizin projeleri de TÜBİTAK tarafından onaylanmış ve fuarımız hazırlanmıştır. Ayrıca okulumuz yeni kurulmasına rağmen önemli başarılara imza attı. Geçen yıl İnegöl’de yapılan bilgi yarışmasında öğrencilerimiz 2. oldular. Bursa’da ve İnegöl’de düzenlenen birçok yarışmada dereceler aldık. Biz öğretmen kadromuz ve öğrencilerimizle birlikte başarılarımızın üzerine çıkmak için çalışacağız.

 

AKŞEMSETTİN’E ORTAOKUL GELİYOR

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk fuar açılışında yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: Yeni okullar önümüzdeki yıllarda hizmete girecek. Sadece Alanyurt bölgesinde birçok ilçede olmayan okullarımız var. Önümüzdeki dönemlerde Akşemsettin Ortaokulu yapmak ile ilgili çalışmamız olacak. Öğrencilerimiz bu okullar sayesinde daha iyi eğitim görüyor. İnegöl, Bursa’daki sıralamasını çok yükseklere taşıdı ve Bursa 1’incisi olduk. Akademik başarıların yanında sosyal ve spor alanında da başarılar elde ediyoruz. İnegöl başarıya koşuyor. İnegöl akademide olduğu gibi sosyal, spor ve kültürel alanlarda da başarıya koşuyor. Okul sayısı ne kadar artarsa bu başarıda artacaktır. Bu başarı sadece merkezdeki okullarda değil, tüm okullarda yaşanıyor. Bu başarılar İnegöl’ün ortak başarısıdır. Gelecek yıllarda başarılarımızı arttırarak devam ettireceğiz.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile bilim fuarı açılışı gerçekleştirilirken, görücüye çıkan icatlar ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelendi. Protokol üyeleri de küçük mucitlerin buluşları hakkında bilgiler alarak icatları incelediler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş