İstaşlı öğrenciler Babasultan Barajında

İstaş Kentaş Ortaokulu öğrencileri, 17 Mayıs’ta Bursa’da yapılacak Türkiye Çocuk Zirvesi öncesi S.O.S. projesini yürüten rehber öğretmenleri ile birlikte Babasultan Baraj Göleti çevresinde gözlemler yaptı.

Yayınlama: 07.05.2014
1.137
A+
A-

İstaş Kentaşlı öğrenciler S.O.S projesi kapsamında çalıştıkları Papaver pilosum adlı İnegöl’e ait endemik bir tür olan dağ gelinciğini Babasultan göleti çevresinde aradılar. Öğrencilerin gözlem çalışmalarına rehberlik etmek ve iyi bir gözlem çalışmasının nasıl olması konusunda yardımcı olmak için İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü aynı zamanda biyoloji ve Zooloji uzmanı Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan da öğrencilere bilgiler verdi.

 

TOPRAĞIN ÖZELLİKLERİNİ VE KİRLİLİK MİKTARINI GÖZLEMLEDİLER






Öğrenciler sudaki canlı yaşamı, suyun kirlilik oranını ve nedenlerini gözlemleyip sudaki çözünmüş oksijen miktarı, bulanıklık ve suyun PH değeri ölçümlerini yaptılar. Doğada seçilen iki bitkinin ve hayvanların fiziksel özellikleri, yaşam koşulları öğrenciler tarafından incelendi. Öğrenciler iki farklı alandan alınan toprağın özelliklerini ve kirlilik miktarını gözlemlediler.

 

BU ÖĞRENCİLERİMİZ GELECEKLERİ ADINA SORUMLULUK ALMAKTA

Okul Müdürü Orhan Erdoğan, çalışma sonrası İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan’a öğrencilere verdiği bilgiler ve çalışmaya verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Doğal yaşamın korunması ve nesli tehlikede olan canlıların korunmasının insani bir vazife olduğunu, yapılacak çalışmaların insanlığa hizmet olarak görülmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Çalışmada yer alan duyarlı öğrencilerimize de teşekkür ediyoruz. Sokaklarda oynamak varken bu öğrencilerimiz gelecekleri adına sorumluluk almakta ve bu sosyal projeye katılmaktadırlar. Öğrencilerimize ve onları yetiştiren ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş