KAOS KAPIDA

Milli Eğitim’de yaşanan sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. 11 Ekim 2013’te sınavla görevlendirilen müdür yardımcılarının atamaları 9 ay sonra Bursa 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Yayınlama: 11.07.2014
1.024
A+
A-

EĞİTİMDE DEĞİŞİM AÇMAZI

İnegöl eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’ün görev değişikliğinin yapılmasının ardından Milli Eğitim’de başlayan değişim şube müdürleri ile sürmüştü. Akabinde ise okul idarecilerine aynı kurumda en fazla 4 yıl görev yapabilme hakkını tanıyan kanunla birlikte, İnegöl’de 45 okul müdürünün görev süresi dolduğu ve yeni eğitim öğretim yılında görev yaptıkları kurumlarda bulunmayacakları açıklanmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından dün, Bursa 2. İdare Mahkemesi’nin 11 Ekim 2013 tarihinde, sınavla atanan 250 müdür yardımcısının atamalarını iptal ettiği bilgisi gündeme bomba gibi düştü.

 






ATAMALAR YARGIYA TAKILDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün; eğitim kurumu yöneticiliklerine atayacağı müdür yardımcılarını, `Milli Eğitim Bakanlığı Yöneticisi Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 22. maddesine göre, öncelikle norm fazlası durumundaki idarecilerin atamasını yapılması gerekirken, müdür yardımcılarını sınava dayalı atama yapma işlemiyle belirlemesi yargıya takıldı.

 

KARAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI

Atamaları iptal eden Bursa 2. İdare Mahkemesi Kararı’nda şu ifadelere yer verildi: Normlar hiyerarşisinde üst norm niteliğinde bulunan yönetmeliğe rağmen yönetmeliğe aykırı olarak düzenlenmiş genel yazıya istinaden tesir edilen 11.10.2013 günlü işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır. Açıklanan nedenlerle; sınava dayalı müdür yardımcılığına atama yapılmasına yönelik olarak tesis edilen 11.10.2013 günlü işlemin iptaline oy birliğiyle karar verilmiştir.”

 

GÖREVLENDİRME KAOSU

İptal kararına gerekçe olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün o tarihteki hatalı uygulaması” gösterilirken, mahkemenin iptal kararıyla,  Bursa eğitimini, 2014-2015 eğitim-öğretim sezonu öncesi norm fazlası yönetici ve idareci görevlendirme kaosu bekliyor.

 

ESKİ YERİNE DÖNMEK SORUNU ÇÖZMEYECEK

Mahkemenin iptal kararıyla;  250 müdür yardımcısının atamaları iptal olacak. Ancak, yeni bir yönetmelik çıktığı için de eski yönetmeliğe göre işlem yapılamayacak. Yeni yönetmelikte ise sınav yerine müdürün teklifi ve il müdürünün kararı bulunduğu düşünüldüğünde, bu kadar kişi eski görev yerlerine dönecek ancak, eski yerinde norm ihtiyacı olup olmadığı, branşın dolu ya da boş olup olmadığı gibi sıkıntılar baş gösterecek.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş