Kutlu Doğum bir hafta değil bir ay

İnegöl Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi’nde Kutlu Doğum kutlamaları, Nisan ayı boyunca yapılan birçok etkinlikle kutlandı.

Yayınlama: 01.05.2014
896
A+
A-

Yapılan etkinlikler çerçevesinde siyerkitap okuma ve sınavları, sempozyumlar, bilgi yarışmaları, pano yarışmaları, iyilik projesi, 40 hadis ezberleme yarışması, efendimize mektup ve son olarak da annelere kutlu doğum programı yapıldı. Yapılan program ve yarışmalarda öğrenciler birbirleri ile Efendimizin hayatını daha iyi anlamak ve çevresindeki insanlara da anlatmak için yarıştılar.

 

Tamamen öğrencilerinin organize ettiği iyilik projesinde amaç efendimizi sevindirmek idi. Muhtarlıklara giderek yardıma muhtaç ailelerin adreslerini alan öğrenciler verilen adreslerde oturan aileleri ziyaret ederek görüşmeler yapan öğrenciler ailelerin ihtiyaçlarını tespit etti. Ailelere, velilerimizin de katkısıyla mobilya yardımı yapıldı. Öğrenciler harçlıklarını bir araya getirerek kumanya, çocuk elbiseleri, kırtasiye malzemeleri gibi ailelerin ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamaya çalıştılar.






 

Öğrenci Annelerine yapılan Kutlu Doğum organizasyonu ile son bulan programda bir ay boyunca sınıf içi ve okul içi Kutlu Doğum etkinliklerinin içeriğinden derlenen programa anneler davetliydi. Katılımın oldukça yüksek olduğu program naat ve ilahilerle başladı. Annelerin yarıştığı bilgi yarışmasında Efendimizin hayatından sunulan kesitler ile renklenen programın sonunda çocuklarının kabiliyetlerini gören anneler çok mutlu oldular.

 

Program sonunda konuşma yapan Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, “Öğrencilerimizde Peygamber Sevgisi oluşturmak, O’nun daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve örnek hayatının bilinmesini istiyoruz. Bu düşünce ile her öğrencimizin görev almasını sağladığımız bir dizi etkinlikle kutlu doğumu bir haftaya değil bir aya yaydık” dedi.

 

Bir ay boyunca yapılan yarışma ve etkinlikler sonunda dereceye giren öğrencilere okul yönetimi tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş