Trafik dedektifleri İnegöl’de

‘Trafik Dedektifleri’ Projesi İnegöl’de de start aldı. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından İnegöl’de de uygulamaya alınan projeye, ilk olarak Zübeyde Hanım Anaokulu’ndan başlandı. 3 yıllık süre içerisinde İnegöl’deki 52 bin öğrencinin de projeye dahil edileceği bildirildi.

Yayınlama: 11.03.2014
2.215
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği, Uluslararası Polis Birliği ve OPET’in desteğiyle 2013 yılında hayata geçirilen ‘Trafik Dedektifleri’ Projesi İnegöl’de de start aldı.

 

Zübeyde Hanım Anaokulu’nda eğitim gören 250 öğrenciye, Trafik Dedektifi kartları hediye edildi. Projenin orta okul ve liselerde de tanıtılacağı bildirildi.






 

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Ömer Meşe, dün Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine, proje hakkında bilgi vererek, öğrencilere bir takım uyarılarda bulundu. Ömer Meşe, projeye dahil edilecek öğrencilerle birlikte 2020 yılına kadar ölümlü kazaların yüzde 50 oranında azalmasının sağlanacağını söyledi.

 

Meşe, ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önlenmesinin pek çok kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün birlikte çalışmasıyla mümkün olabileceği dile getirerek; “Bu fikirden yola çıkan, trafik konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlayan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı ile OPET’in sponsorluğunda yeni bir proje hayata geçirilmiştir. Önümüzdeki üç yıl içinde, 3-17 yaş arasındaki 1 Milyon 500 bin çocuğa doğrudan, aynı zamanda onların aileleri ve yakınları ile tüm yol kullanıcılarına dolaylı olarak ulaşmayı ve farkındalık yaratmayı, eğitim faaliyetleri ile trafik bilinci yüksek gençler yetiştirmeyi hedeflenmektedir. İnegöl Emniyet Müdürlüğü olarak İnegöl’deki okullarımızda başlatacağımız bu proje kapsamında 3 yıl içerisinde 52 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

Seminerin ardından Ömer Meşe, 250 öğrenciye üzerlerinde öğrencilerin isimlerinin de yer aldığı Trafik Dedektifleri kartlarını dağıttı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş