Kutlu Doğum coşkusu okullarda

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak 2 gün sürecek olan ‘Hadis ve Şiir Okuma Yarışması’ dün start aldı. 70 ortaokul öğrencisi ve 50 lise öğrencisi olmak üzere toplamda 120 öğrenci 5 kategoride yarışacak.

Yayınlama: 17.04.2014
922
A+
A-

Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak ‘Hadis ve Şiir Okuma Yarışması’ gerçekleştirildi.

 

YARIŞMALAR 2 GÜN SÜRECEK






Konuyla ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Bilici şöyle konuştu: Bursa genelinde okullar arasında kutlu doğum haftası münasebeti ile çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Diğer kurumlarımızca da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Biz de bu kapsamda ortaokul ve lise öğrencilerimiz arasında Hadis-i Şerif ezbere okuma yarışması ve Hz. Peygamber Efendimiz ile ilgili natı şerif veya değişik çeşitli şiirlerden oluşan bir yarışma tertip ettik. Bunu daha önce okullarımıza duyurduk. Okullarımız kendi aralarında öğrencilere duyurarak yarışma yaptılar. Ortaokullardan 5, 6, 7 ve 8. sınıflar, liselerden 9, 10, 11 ve 12. sınıflar olmak üzere okul birincisini tespit ettiler ve bize bildirdiler. Biz de bu öğrencilerimizi ilçe derecesi için burada 2 günlük bir yarışmaya tabi tutuyoruz. Bu 2 kategoriden oluşan hadis ve şiir okuma yarışmasını öğrencilerimiz yüz yüze okuyacakları için bir günde bitmeyeceğinden dolayı aynı anda 2 yerde başlattık. Burada hadis yarışması gerçekleştiriliyor diğer tarafta şiir yarışması gerçekleştiriliyor.

 

HER ÖĞRENCİYE KİTAP HEDİYE

Bugün burada imam hatip liselerimiz öğlene kadar yarışıyor. 40 hadisi metinleri ile birlikte ezbere okuyup yarışıyorlar. Öğlenden sonra diğer liselerimiz sadece 40 hadisin tercümelerini okuyarak yarışacaklar. 40 hadisin tamamını okumak durumundadırlar. Aynı anda diğer salonumuzda ortaokullarımız şiirde yarışıyorlar. Öğlene kadar 1 grup öğlenden sonra 1 grup olarak. Yarın ise tam tersi liselerimiz şiir alanında yarışacaklar ortaokullarımız da hadis alanında yarışacaklar. 2 gün süre ile bu yarışmamız devam edecek. Biz bu kategorilerde hadisten, imam hatip liseleri arasında, liseler arasında ve ortaokullar arasında 3 ayrı değerlendirme yapacağız. Şiirden ise imam hatip liseli öğrenciler de aynı liselerle olduğu için liseler ve ortaokullar olarak 2 kategoride yapılacak. Dolayısı ile toplamda 5 kategoride yarışma yapacağız. 5 tane 1’inci, 5 tane 2’nci, 5 tane 3’üncümüz olacak. Yarışmaya katılan her öğrencimize dereceye girsin ya da girmesin 2 ciltlik bir kitap seti veriyoruz. Ama 5 kategoride ilk 3’e giren öğrencilerimize de değişik hediyeler vereceğiz. O hediyelerimiz de daha sonra önümüzdeki hafta Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ilçe adına düzenleyeceği Kutlu Doğum Haftası etkinliği içerisinde verilecektir. Bu hediyelerimize sponsorluk yapan Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Okullarımız özveri ile önem verip bu yarışmaya katılıyorlar. Bu vesile ile okullardaki idarecilerimize, öğretmenlerimize ve bütün öğrencilerimize hasetsen yarışmaya katılan öğrencilerimize de Milli Eğitim Müdürlüğüm ve şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş