Memur-Sen’den bildiri tepkisi

Türkiye’de faaliyet gösteren ve aralarında Memur-Sen Konfederasyonunun da yer aldığı 97 sivil toplum kuruluşunun imzasıyla hazırlanan ve 5 Aralık 2013 tarihinde ulusal düzeyde yayın yapan gazetelerde yer alan “Bin yıl sürecek denmişti…” başlıklı Milli İrade Bildirisi hakkında çıkan ses kayıtları, Memur-Sen’in tepkisine yol açtı.

Yayınlama: 21.03.2014
1.922
A+
A-

Bazı basın organlarında; internette yayınlanan 3 ayrı ses kaydında, Başbakan Erdoğan’ın danışmanları Mustafa Varank ve Aydın Ünal olduğu iddia edilen kişilerin bizzat STK’ları arayarak bildiriyi imzalatmaya çalıştıkları ileri sürülmüştü. ‘Milli İradeye Saygı Bildirisi’yle ilgili olduğu iddia edilen kayıtlara göre, bildirinin Başbakanlık’ta hazırlandığı ve imzalamaları için sivil toplum kuruluşlarına gönderildiği iddia edilmişti.

 

Çıkan ses kayıtları ve Milli irade Bildirisi’nin Başbakanlıkta hazırlandığı iddiaları üzerine Memur-Sen İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş bir açıklama yaptı. İddiaları sert bir dille eleştiren Aktaş, Milli İrade Bildirisinin tüm konseptiyle Memur-Sen’e ait olduğunu açıkladı.






 

Türkiye’nin 17 Aralık operasyonu ile birlikte illegal dinlemeler ve kirli ses kaydı arşivleriyle enerjisi kaybettirilen ve toplumsal kaos oluşturmak istenen bir ülkeye dönüştürülmek istendiğini vurgulayan Sinan Aktaş, “Bu çerçevede içeriğinde konfederasyonumuzun isminin geçtiği, ana temasının 5 Aralık 2013 tarihinde ulusal düzeyde yayın yapan gazetelerde yer alan ‘Bin yıl sürecek denmişti…’ başlıklı  ‘Milli İrade’ bildirisinin hazırlanış ve yayınlanış sürecinin oluşturduğu ses kayıtlarıyla ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapma zarureti doğmuştur. Yayınlanan bu illegal ses kayıtları ile kirli bir platformun varlığı artık kesinleşmiştir. Bu noktada Türkiye demokratik bir hukuk devleti olmanın gereği olarak bireylerin ve kurumların hukukunu, kişisel verilerini, itibarlarını hedef alan kişi ya da oluşumlara karşı en üst düzey tedbirleri almak ve toplumun manipülasyonuna yönelik girişimleri sona erdirmek durumundadır” dedi.

 

Aralarında Memur-Sen Konfederasyonunun da yer aldığı 97 sivil toplum kuruluşunun imzasıyla yayınlanan ‘Milli İrade’ bildirisinin Türkiye’nin demokratikleşme sürecindeki kazanımlarını korumak ve sürecin tekemmülünü sağlamak, bunun yanında başta 28 Şubat süreci olmak üzere doğrudan milli iradeyi hedef alan vesayet çabalarına, kalkışmalarına bir karşı koyuş olduğunu dile getiren Sinan Aktaş şöyle devam etti: “Bu anlamda yayınlanmış olan bildiriye konfederasyonumuz tarafından atılan imza sivil yada resmi, özel yada kamu, her hangi bir kişinin yada kurumun baskısının değil, doğrudan doğruya Memur-Sen’in kurumsal iradesinin tezahürüdür. Bu çerçevede kuruluşundan bu yana vesayete karşı direnç merkezi odağı olan Memur-Sen,  Türkiye’nin insan onurunu esas alan demokratik sosyal hukuk devleti olma mücadelesinin öncü kuruluşlarındandır. Bu doğrultuda ‘Milli İrade’ bildirisi her kelimesi ve cümlesi ile tüm konseptiyle Memur-Sen’in bildirisidir. Söz konusu bildiri hangi hal ve şartta olursa olsun Memur-Sen’in imzalamaktan imtina etmeyeceği içeriğiyle bütün bireyler ve kuruluşlar tarafında da imzalanacak nitelikte millet vicdanının ortak kararıdır.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş