Nuri Pakdil’den anlamlı program

Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu’nda miladi takvime göre Peygamber Efendimizin doğum günü olması dolayısı ile öğrenciler tarafından yazılan 150 mektup balonlarla göğe salındı. Balonların yanı sıra günün anlam ve önemine binaen okul bahçesine gül fidanları dikildi.

Yayınlama: 21.04.2016
1.333
A+
A-

Dün saat 12.00’da Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.

 

PEYGAMBERİMİZE LAYIK OLMAYA ÇALIŞMALIYIZ






Program öncesi konuşan Okul Müdürü Mehmet Katırcı; “Bugün hepimiz için özel bir gün. Peygamber Efendimizin miladi takvime göre dünyaya teşrif ettikleri gün. Ne mutlu bugüne… Böyle bir kutlu neciye ümmet olduğumuz için ne mutlu bize. Binlerce selam olsun. İnşallah sembolik olarak yapacağımız bu etkinlikte Peygamberimizi kendimize örnek alma, Peygamberi bir yaşam tarzını belirleme ve Peygamberimize layık bir ümmet olmak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Sizlerin yazmış olduğunuz mektupları uçan balonlarla gökyüzüne bırakacağız. Ayrıca sınıflarımıza ayrılmış olan gülleri de okul bahçesine dikeceğiz. Güllere verdiğimiz önem kadar Peygamberi bir yaşamı benimsemeye önem vereceğiz. İnşallah Rabbim onun şefaatine bizleri nail eylesin” dedi.

 

PEYGAMBERİMİZİN VARİSLERİ OLACAKSINIZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise; “Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu tür etkinlikler yapılıyor. Ülkemizin dört bir yanında da kutlanmakta… Millet olarak ne kadar Peygamberimize bağlı olduğumuzu da gösteriyoruz. Âlimler Peygamberlerin varisleridir. Sizler de bu ilim yoluna girerek âlim ve âlime olacaksınız. Peygamberimizin varisleri olacaksınız. Size yakışan da budur. Cenab-ı Hakk sizleri kendi rızasına uygun bir fert olarak yetişmesini nasip eylesin. Peygamberimize hakiki ümmet olmayı da nasip etsin. Hiçbirimizi onun şefaatinden mahrum bırakmasın” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından okul bahçesinde toplanan çocuklar ellerindeki uçan balonlara bağlı mektupları gökyüzüne bırakarak okul bahçesine gülfidanları diktiler.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş