Öğrencilerden otizme destek

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Yayınlama: 03.04.2014
2.429
A+
A-

İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde düzenlenen programda,Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu Rehber Öğretmeni Melike Dağlı, 6 öğrenci ve Otistik çocuklar, beyaz beze çizilmiş el resmi üzerine parmak boyalar ile el baskıları yaptılar.

 

FARKINDALIK YARATMAK İÇİN OKULU ZİYARET ETMEK İSTEDİK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu Rehber Öğretmeni Melike Dağlı, “Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olması amacıyla Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu Rehber Öğretmeni olarak okul müdürümüz Cavit Yakşi’nin de desteği ile bir organizasyon düzenledik. Bu konuda bizleri ağırladıkları için Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Burhan Mersin’e çok teşekkür ediyoruz. Farkındalık yaratmak için okulu ziyaret etmek istedik. Öğrencilerimizin, otizmli birey olmanın ne demek olduğunu görmelerini, otizmli öğrencilerin farklılıklarını görerek öğrenmelerini sağlamayı amaçladık. 6 sınıftan sınıftan 1 öğrenci seçtik. Bu sayede de her öğrenci sınıfına gidip bunu çok rahat anlatabilir diye düşündük. Bu sebeple her sınıftan birer öğrenci seçerek Eğitim Uygulama Okulu’na geldik. Burada yapacağımız etkinlikle farkındalığımızı arttırmaya yönelik bir çalışma planladık. Onda da beyaz bir beze el şeklini çizdik. Otizmli öğrencilerin ve Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin ellerini parmak boya ile boyayarak beze çizili elin içerisini doldurmalarını amaçladık. Bunu da götürüp Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu’na asacağız. Bu konuda bize destek sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

BÖYLE BİR PROGRAM YAPMAK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİKLERİ ZAMAN ÇOK SEVİNEREK KABUL ETTİM

İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Burhan Mersin ise, “Kendileri bizim okulumuzu daha önce de ziyaret ettiler. Bizim okulumuz ile hiçbir zaman irtibatlarını kesmiyorlar ve diğer okullarımızın okulumuzu hatırlamaları, böyle programlarla sürekli okulumuzu ziyaret etmeleri, böyle programlar gerçekleştirmemiz okulumuz öğrencilerini de çok memnun ediyor. Gördüğünüz gibi çok neşeliler, sevinçliler. Böyle programlar bizleri her zaman mutlu ediyor. Dünya Otizm Farkındalık Günü ile ilgili böyle bir program yapmak istediklerini söyledikleri zaman çok sevinerek kabul ettim. Kendilerine, öğrencilerine ve okul idaresine tekrar çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş