Öğrencinin başarısında ailenin rolü önemli!

M-Muzaffer Samda İlkokulunda 3. ve 4. sınıf velilerine yönelik düzenlenen eğitim seminerinde, öğrenci başarısında anne-babanın rolünü anlatıldı.

Yayınlama: 13.05.2014
994
A+
A-

Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen ve velilerin katıldığı seminerde Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Tunalı öğrenci başarısında anne-babanın rolünü anlattı.

 

SEMİNER UFUK AÇICI






Seminer hakkında bilgi veren M-Muzaffer Samda İlkokulu Müdürü Ömer Göktürk şunları söyledi: Okulumuz 3. ve 4. sınıf öğretmenleri tarafından kendi velilerine yönelik olarak öğrenci başarısında anne ve babanın rolü ile ilgili olarak seminer vermek istediler. Bizde okul yönetimi olarak bu öneriye sıcak baktık ve bu semineri tertip ettik. Oldukçada faydalı ve yararlı geçen seminerden velilerimizin büyük ölçüde yararlandıklarını ümit ediyorum. Öğrencilerimiz bundan sonraki eğitim hayatlarına hazırlanırken veliler olarak onların bu yaşantılarına nasıl katkıda bulunacakları onları nasıl destekleyecekleri ve bu konuda neler yapmaları gerektiği konusunda bu seminerim ufuk açıcı olduğu kanaatindeyim.

 

ÇOCUK ÜZERİNDE YOĞUN BİR BASKI OLUŞTURABİLİYOR

İyi bir insan olması için bazı temel özellikleri öğrencinin kazanması gerekir. Bunlarda; başarma isteği ve hevesi, hedef belirleme, duygu ve düşüncelerinin farkında olma, sorumluluk… Her anne-baba çocuğunun başarılı olması için elinden geleni yapar. Bunun yanında başarıyı olumsuz etkileyen bazı düşüncelerde vardır. Anne-babalar zaman zaman çocukları için yaptıklarını dile getirerek onları baskı altına alma gayreti içine girmektedir. Çocuklarına çok emek verdiklerini, çok masraf ettiklerini, iyi bir yere gelmesini istediklerini anne-babalar tekrar tekrar söylemeye başlayınca bu sözler ilgi ve sevgi ifadesi olmaktan çıkıyor, çocuk üzerinde yoğun bir baskı oluşturabiliyor. Başarıya endeksli ilişkide anne-baba çocuğa ne kadar başarı, o kadar sevgi mesajı vermektedir. İşte çocuğun başarısında anne ve babaların bu tutumu önemli yer tutmaktadır.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş