Safvet’te yangın tatbikatı

Safvet Koleji öğrencilerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Yayınlama: 13.03.2015
957
A+
A-

Özel Safvet Koleji öğrencileri sivil savunma haftasında tatbikat yaptılar. Tatbikat başlamadan önce gerekli hazırlıklar yapıldı. Okulu öğretmenlerine yangın,  yangından korunma yolları ve öğrencilerin binadan nasıl tahliye edecekleri konularında bilgilendirme yapıldı.

Yangın sirenlerinin çalmaya başlamasıyla tatbikat başladı. Safvet Koleji Sivil Savunma Kulübü tarafından yapılan personel tahliye ve sivil savunma tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi itfaiye ekiplerinin katıldığı tatbikatta, 4 katlı okul binası 45 saniyede öğrenciler ve personel tarafından başarıyla boşaltıldı ve basketbol sahasında toplanıldı.

Büyük heyecan içinde izlenen tatbikatta okul bahçesinde temsili yakılan ateşi itfaiye ekipleri öğrencilere uygulamalı bilgiler vererek söndürdü. İnegöl Belediyesi yetkilileri tarafından öğrencilere sivil ve savunma ve itfaiyenin çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Başarılı geçen sivil ve savunma tatbikatı sonrasında öğrenciler İtfaiye personelini teşekkür ederek alkışlar içinde yeni görevlerine uğurladılar.






Okul Müdür Yardımcısı Ali Kabukçu “İnegöl Belediyesi itfaiye ekiplerine teşekkür ederken, ülkemiz deprem kuşağında olan bir ülke olması dolayısıyla bu tür tatbikatları belirli periyotlarla gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu şekilde hem okul hem öğrenci hem de personel olarak her an hazırlıklı olmuş oluyoruz” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş