Sağlık Meslek yarışmaya damga vurdu

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 7’ncisini düzenlediği “Okuyalım yarışalım” adlı kitap okuma yarışmasında boy gösteren İnegöl Salih İbrahim Kırcalı M.T.A.L., 9, 10, 11 ve 12. sınıf düzeyinin tamamında derece aldı.

Yayınlama: 04.06.2015
879
A+
A-

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7’ncisini düzenlenen; ortaokul ve lise seviyesindeki 710 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen “Okuyalım yarışalım” adlı kitap okuma yarışmasının sonuçları açıklandı. Lise kategorisinde yarışan İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) iki birincilik, iki ikincilik, bir dördüncülük olmak üzere beş öğrencisiyle 9, 10, 11, 12.  sınıf düzeyinin tamamında derece alan tek okul olarak yarışmaya damgasını vurdu.

 

BAŞARILARI GÖZ DOLDURUYOR






9. sınıflarda; Selinay Kahraman ikinci, Ebrar Çubuk dördüncü; 10. sınıflarda; Burcu Çetinkaya birinci; 11. sınıflarda; Selin Kılıç birinci, 12. sınıflarda; Berkant Bilgiç ilçe ikinciliğini kazandı.

 

İLDE 3 DERECE ALINDI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Abdurrahim Mercan, “Okul olarak ilçe ve ilde yapılan yarışmalara katılarak okulumuzu temsil ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ve 2015 Ocak ayından bu yana Edebiyat öğretmenimiz A. Metin Kürümoğlu’nun koordinasyonu sonucunda dört farklı yarışmada ilçemizi Bursa’da temsil ettik ve derece aldık. 2012 ve 2014 yıllarında SPK kompozisyon yarışmasında üç öğrencimizle Bursa’yı Türkiye finallerinde temsil etmiştik. Bu yılda beş öğrencimizle yarışmaya katıldık. Metin Beyin bu yarışmalardaki tecrübesi ve öğrencilerimizin gayreti sonuç getirdi ve okulumuz ilde üç derece alarak Bursa’yı Ankara’da temsil etme hakkı kazandı. İlçe bazında ise bu yıl ondan fazla derece aldık. Bu yıl 7’ncisi yapılan kitap okuma yarışmasına öğrencilerimizi Edebiyat öğretmenlerimiz Metin Kürümoğlu, Suat Türker ve Ömer Yalçın hazırladılar. Bu konuda öğrencilerimize danışmanlık yapan edebiyat öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

GAYRETLERİN SONUCU GÜZEL OLDU

Öğrencileri yarışmaya hazırlayan öğretmenlerden Suat Türker ise, “A. Metin Kürümoğlu hocamızla ortak çalışma yaparak sorular hazırladık ve öğrencilerimizi gruplar halinde yarışmaya hazırladık. Aldığımız bu güzel sonuçlar verdiğimiz gayretlerin sonucu. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

SON 6 YILDA 40’TAN FAZLA DERECE ALINDI

A. Metin Kürümoğlu ise, “Bu yarışmada derece almamız şaşırtıcı değil, çünkü önceki yarışmalarda da ilçe ve il çapında birçok başarı göstermiş; üç kez de ülke finallerinde Bursa’yı temsil etmiştik. Son altı yılda kırkı aşkın derece aldık. Bu yarışmaya da ciddi olarak hazırlandık ve derece alacağımıza inandık. Bu inancımız boşa çıkmadı çok şükür. İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu (Sağlık Meslek) Lisesi’nin İnegöl’de ve Bursa’da yapılan yarışmalarda dereceye girmesi meslek liseleri adına çok güzel. Öğrencilerimizin uygulama dersleri ve teorik derslerinin arasında bu tür kültürel faaliyetlere katılmaları gerçekten takdire şayandır. Dereceye giren beş öğrencimize ve bize desteklerini esirgemeyen okul müdürümüz Abdurrahim Mercan’a teşekkür eder; öğrencilerimizin başarılarının devamını Allah’tan niyaz ederim” diye konuştu.

 

BAŞARILAR OLUMLU YÖNDE MOTİVE EDİYOR

Dereceye giren öğrenciler adına konuşan Burcu Taşdemir, “Okul olarak üç arkadaşımızın Türkiye finalisti olduğu bu hafta bizim de beş arkadaşımla iki birincilik iki ikincilik ve bir dördüncülük olmak üzere beş arkadaşımızla derece almamız çok güzel.  Bu tür yarışmalara katılmak ve başarı elde etmek bizi derslerimize ve okulumuza karşı olumlu yönde motive ediyor. Bize öncülük eden edebiyat öğretmenlerimiz Metin Kürümoğlu, Suat Türker ve Ömer Yalçın’a, okul idaremize kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş