Sertifika törenleri devam ediyor

Halk Eğitim Merkezi’nin dönem sonu sertifika törenleri ve sergi açılışları Hamzabey Mahallesi’nde devam etti.

Yayınlama: 20.05.2014
962
A+
A-

İnegöl Halk Eğitim Merkezi’nin 2013-2014 eğitim öğretim yılı sergi ve belge dağıtım töreni Hamzabey Mahallesi’nde devam etti.

 

BU SAVAŞ OSMANLI TARİHİNİN BAŞLANGICI SAYILMIŞTIR






Belge töreninde bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Hamzabey Mahallesi muhtarlığı tarafından Osmanlı’nın ilk şehidi Baykoca anısına düzenlenen pilav günü ile Halk Eğitim Merkezimizin mahallemizde açtığı kursların sergisi ve belge dağıtım törenini bir arada gerçekleştiriyoruz. Soma’da meydana gelen elim bir kaza sonucunda hayatını kaybeden 301 maden şehidimizi rahmetle anıyorum. Osmanlı’nın kurucusu Osmangazi’nin kardeşi Savcı beyin oğlu olan Baykoca, 1268-1384 yılları arasında yaşamış. Bir ilkbahar gecesi Osmanbey’in bir miktar kuvvet ile ansızın kaleyi basmak için yola çıktığını haber alan Rum Tekfuru, pusu kurarak onları bekler. Pusu kurulan yerde kanlı bir savaş olmuştur. Bu savaşta Baykoca 16 yaşında şehit olmuştur. Bu savaş Osmanlı tarihinin başlangıcı sayılmıştır. Tarih 9 Mart 1284. Baykoca Osmanlı soyundan verilen ilk şehit olmuştur. Toprak suyla ıslanırsa çamur, kanla ıslanırsa vatan olur. Hamzabey mahallemizde her yıl bahar ayında bu pilav günü gerçekleştirilir” dedi.

 

BİLHASSA AB ÜLKELERİNDE YETİŞKİN EĞİTİMİ OLDUKÇA FAZLADIR

Özdemir, gelişmiş ülkelerin yetişkin eğitimi konusunda büyük bir mesafe kaydettiğini hatırlatarak şöyle devam etti: “Bilhassa AB ülkelerinde yetişkin eğitimi oldukça fazladır. AB ortalaması yüzde 9’larda. Türkiye’nin 2013 yılı yetişkin öğrenme oranı ise yüzde 4’lerde. Bunu yukarılara çekmek zorundayız. Ecdadımız hayat boyu öğrenme konusunda öğütler vermiştir. Hz. Muhammed (s.a.v) bizlere buyurduğu ‘Beşikten mezara ilim tahsil ediniz’ ve ‘iki günü birbirine eşit olan aldanmıştır’ sözleri gerçekten bizlere bu konuda ne kadar dikkat etmemiz ve ehemmiyet vermemiz konusunda yol göstermektedir.”

 

BU SENE EĞİTİM VERDİĞİMİZ SAYININ 25 BİN OLMASINI HEDEFLİYORUZ

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “Uzun yıllardan beri dede pilavları yapılmakta. Hamzabey mahallemizde bu zamana kadar ilim adamı, bilim adamı, doktorlarımız, hâkimlerimiz yetişmiş. Dolayısıyla Hamzabey bizim için çok önemli. İlmi kültürün önderliğini yapan bir mahallemiz. Burada da okulumuz var. Desteklerle yapıldı. İnegöl merkezindeki okullarda hangi kalite varsa burada da aynı kalite var. Halk eğitim merkezimiz tüm mahallelerimizde çalışmalar yapmıştır. İnşallah bu sene eğitim verdiğimiz sayının 25 bin olmasını hedefliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

MEVLANA, YUNUS EMRE ANADOLU’YU BİR ARADA TUTTU

Törende son konuşmayı yapan Kaymakam Ali Akça ise tarih dersi verdi. 1071 yılında Malazgirt’te Alparslan isimli bir komutanın önderliğindeki Türk ordusunun Bizans ordularını yendiğini hatırlatan Akça, “O zafer bizlere Anadolu’nun kapılarını sonuna kadar açıyor. Malazgirt zaferinden sonra Kutalmış oğlu Süleyman Şah isimli komutanla beraber Türk orduları yürüyor. İznik’te Anadolu Selçuklu Devleti kuruluyor. Anadolu Selçuklu Devletinin başkenti zamanla Konya’ya taşınıyor. Anadolu Selçuklu devleti, doğuda Moğolların, batıda Bizanslıların etkisine maruz kalıyor. 1243 yılında Kösedağ’da savaş oluyor. O savaşta kaybediyoruz. Yıkılış sürecine giriyor. Yıkılış sürecinde Osmanlı Devleti canlanıyor. Osmanlı’nın ilk şehidi de Hamzabey’de. Anadolu Selçuklu Devleti’nin yıkılış sürecinde Mevlana, Yunus Emre’ler ortaya çıkıyor. Bunlar Anadolu’yu bir beton gibi bir arada tutuyorlar. Allah hepsine rahmet eylesin” dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kursları başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan 15 kursiyere belgelerini takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş