“Üniversite projesinin arkasındayız”

Geçtiğimiz günlerde Bursa AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’in, İnegöl’e Devlet Üniversitesi getirilmesi ile ilgili açıklamalar yapmasının ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Devlet Üniversitesi projesinin arkasındayız” dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 11.03.2015
3.877
A+
A-

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, dün makamında bir basın açıklaması gerçekleştirerek, İnegöl’e Devlet Üniversitesi gelmesi konusunda yapılan projeyi desteklediklerini belirtti.

 

İNEGÖL’DE DE DEVLET ÜNİVERSİTESİ KURULMASI İÇİN TÜM ŞARTLAR OLUŞMUŞTUR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çelik, “Birkaç gün önce Bursa Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin İnegöl’e Devlet Üniversitesi açılması hakkında açıklama yaptı. Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin YÖK Başkanı ile bir toplantı yapmışlar. YÖK olumlu karar bildirmiş. Bu hafta içinde Vekilimiz bu konuyu Başbakanımıza arz edecek. Onun da desteği ile İnegöl’ümüzde bir devlet üniversitesi açılacak. Hepimizin bildiği gibi İlçemiz hem nüfus olarak hem de ekonomik kalkınma ve büyüme yönünden Bursa’nın en büyük ilçesi ve Türkiye’nin 49 ilden büyük bir ilçesidir. Şuanda öğrenim veren İnegöl Meslek Yüksekokulumuz ve İşletme Fakültemiz bulunuyor. 2003’lerde 70 olan üniversite sayısının 180 leri geçtiği günümüzde İnegöl’de de Devlet Üniversitesi kurulması için tüm şartlar oluşmuştur. İnegöl’ümüz mobilyasıyla, köftesiyle ve sanayisiyle adını duyurduğu gibi gençlerimizin de eğitim alanında Türkiye standartlarını yakalayabilmesi, iyi bir eğitim alarak çok yüksek seviyelere gelmesi, gurur duyabileceğimiz gençlerimizin yetişmesi için İnegöl’de Devlet Üniversitesi kurulması şart olmuştur. Biz de İnegöllüler olarak gençlerimizin kültürel olarak daha donanımlı ve kaliteli olarak yetiştirilmesine  katkı sağlayacak, kazanmış oldukları bilgi ve becerileri ile öncelikle İnegöl sonrasında Türkiye ekonomisini daha ileri seviyelere taşıyacak İnegöl Devlet Üniversitesi projesinin arkasındayız. Vekilimiz Sn. Hüseyin Şahin’in bu konudaki çalışması takdire ediyoruz. Kendisine İnegöl Ziraat Odası, İnegöl Çiftçisi adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Devlet Üniversitesi konusunun desteklenmesi hususunda biz de üzerimize düşen neyse onu yapmaya, her türlü desteği kendisine vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş