Çelik’ten sigorta çağrısı

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöl’ü yılda ortalama 8-10 kez dolu vurduğunu, olası dolu tehlikelerine karşı dolu sigortalarının hala devam ettiğini belirterek, çiftçilere dolu sigortası yaptırmaları konusunda çağrıda bulundu.

Yayınlama: 12.03.2014
1.835
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, dün makamında bazı açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda artan yağışların sadece toprağı doyurduğunu, barajlara ve göletlere çok fazla etkisinin olmadığını belirten Sezai Çelik, olası doLU vakalarına karşı da çiftçilere sigorta yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

 

TARIM SİGORTALARINA ÖNEM VERİLMESİ GEREKİYOR






İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: Bu sebeple gelmiş olduğumuz noktada don olayları olabilir. Çok dikkatli davranmak lazım lakin elden gelen bir şey de olmuyor. Biz bütün kış boyunca çiftçilerimize İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz ile birlikte Tarım Sigortalarına önem verilmesi gerektiğini söyledik. Pazartesi gününden itibaren kar geleceği söyleniyor. Bu günlerde yağan yağmurların da sadece toprağı doyurması anlamında yeterliliği var ama barajlardaki, göletlerdeki sulara hiçbir katkısı olmadığı bir gerçektir. Tek beklentimiz Nisan ve Mayıs yağmurlarıdır. Özellikle Nisan yağmurları ile inşallah barajlar ve göletler dolar ve önümüzdeki yıl su sıkıntısı yaşamayız.  Yer altı suları ile ilgili de 30 Mart’a kadar sayaç takma mecburiyeti vardı. O sayaç takma mecburiyeti de 02 Nisan 2016’ya kadar ertelendi. Bunu da çiftçilerimiz için olumlu bir görüşme olarak görüyoruz.

 

ÇİFTÇİ AYÇEKİRDEĞİ VE PANCARA YÖNELDİ

20 bin dönüm patates eken İnegöl çiftçisi 2 bin 500 dönüme kadar düştü. Bunun sebebi patatesin maliyetinin yüksek olmasıdır. Para da yapmadığı zaman bırakın para kazanmayı çiftçimizi borçlandırabiliyor. O sebepten dolayı çiftçimiz patatesten kaçtı ancak İnegöl o yönde şanslı. Çerezlik ayçekirdeğinin kalitesi ile patenti ile kendini kanıtlaması ile çiftçimiz çerezlik ayçekirdeğine ve devletimizin pancardaki yapmış olduğu iyileştirme sebebi ile pancara yöneldi. Pancar aşağı yukarı 10 senedir 95 kuruş civarındaydı. Şimdi pancarın kilosu 140 kuruş civarında. İyi bakılıp iyi tonaj alındığı zaman da para kazandırması söz konusudur. O sebepten patates yerini kota da olmadığından dolayı pancara ve ayçekirdeğine bırakmış durumda. İnşallah 1 buçuk aylık süreci dondan, kırağıdan sıkıntı yaşamadan, hasarsız bir şekilde atlatıp önümüzdeki yıla umutla bakarız.

 

İNEGÖL’Ü YILDA 8-10 KEZ DOLU VURUYOR

 

Dolu sigortasının henüz zamanı var. Çiftçilerimize dolu sigortalarını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Ben her akşam köyleri geziyorum. Dolu sıcaklar çıktıktan sonra olan bir şey. Her sene İnegöl’ümüzü aşağı yukarı 8-10 kere dolu vuruyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş