İnegöllü firma taklit ürün mağduru!

İnegöl’de faaliyetlerini sürdüren Çelmo Mobilya firması yetkilileri, patenti kendilerine ait olan ‘Sadaf’ adlı yatak odası takımının Kayserili firmaca taklit edildiğini ileri sürdü. Çelmo Mobilya Genel Müdürü Güzel Çelik, müşterilerinin durumu kendilerine bildirmesinin ardından önce soluğu Kayseri’de, ardından da Adliye’de aldı ve ilgili firmayı şikâyet etti.

Yayınlama: 28.04.2014
1.480
A+
A-

Kayseri’de 23 Nisan tarihinde açılışı gerçekleştirilen ve 27 Nisan’da kapılarını ziyaretçilerine kapatacak olan Kayseri Mobilya Fuarı’nda stant açan bir Kayseri firmasının, İnegöl’de faaliyet gösteren Çelmo mobilya’ya ait yatak odası ürününü taklit ettiği ve bu yolla da firmayı zarara uğrattığı iddia edildi.

 

TAKLİT ÜRÜN İŞLERİNİ DÜŞÜRMÜŞ






Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çelmo Mobilya Genel Müdürü Güzel Çelik, fuarı gezen bazı müşterilerinin aradığını ve üretmiş oldukları ürünü Kayseri’de de daha ucuza bulduklarını, bu nedenle kendileri ile bundan böyle iş yapmayacaklarını söylediğini belirtti. Ürünü yaklaşık 5 yıl önce üretmeye başladıklarını ve patentinin de kendilerine ait olduğunu belirten Çelik, “O telefondan sonra şok olduk. Bunun üzerine apar topar Kayseri’ye geldik ve fuara gittik. O firmayı ve sergiledikleri ürünü tespit ettik. Bizim ürünümüzü taklit etmişler. 6 aydır ürünlerimiz de umduğumuz satışlar olmuyordu. Nedenlerini araştırmaya başladık. İnegöl fuarında ciddi anlamda satış yaptık. İnegöl ile Kayseri fuarı arasında kısa zaman var. Bizim müşterilerimiz Kayseri mobilya fuarına da katılıyorlar. O müşterilerimizden bazıları, bize telefonla ulaştı ve ‘artık ürünlerinizi iptal ediyoruz, sizden almayacağız’ dediler. Nedenini sorduk. Bize aynı ürünün bire bir Kayseri fuarında da teşhir edildiğini ve daha ucuz olduğunu söylediler. Şok olduk. Biz bu ürünü 5 yıldır üretiyoruz. Geçen yıl da patentini aldık. Bunun yanı sıra ürünün ciddi anlamda yurt içi ve yurt dışı pazarı oluştu. Talep üzerine Libya, Irak, Azerbaycan, Arabistan, Dubai gibi çeşitli ülkelere ürünü vermekteyiz. Kendi ürettiğimiz bir model. Ne yazık ki Kayseri fuarında ortaya çıkan tablo bize 500-600 milyarlık zarara yol açmıştır.”

 

1500 DOLARLIK ÜRÜNÜ 900 DOLARA SATIYOR

Durumu öğrenir öğrenmez avukatı ile birlikte soluğu Kayseri Mobilya Fuarı’nda aldıklarını dile getiren Çelmo Mobilya Genel Müdürü Güzel Çelik konuşmasında şunları dile getirdi: Kayseri’ye geldik ve fuarı gezdik. İlgili Kayseri firması ürünümüzü kapı ağzına direk kurup teşhir etmiştir. Yüzde 99’u bizim ürünümüz. Sadece aynalar ve desenlerinde az farklılık var. Ürün kalitesi olsa anlarım, ama o da yok. Benim en kaliteli malzemelerle ürettiğim ve bin 500 dolara sattığım ürünü Kayseri firması daha az kaliteyle 900 dolara satıyor. Taklit ürünün işçilik kalitesi de yok. Bu durum firmamıza ciddi zarar veriyor. Biz 100 işçi çalıştırıyoruz ve bu işe emek veriyoruz. Bu ürünün 5-6 farklı renkte tasarımını yapıyoruz. İşçilerimin emeğinin hakkını buraya gelip, aramak zorundayım. Hukuken gerekli başvurularımızı yaptık ve işlemler başladı. Tespitleri yapıp, hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Çünkü ortada emek hırsızlığı ile oluşan haksızlık var. Tespit sonrasında ciddi tazminat davası da açacağız.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş