Adıgey’den Aktaş’a iade-i ziyaret

İstanbul’da gerçekleşen bir toplantı için Türkiye’ye gelen Adıgey Müftü Yardımcısı Muhammed Hasani, geçtiğimiz ay Adıgey Cumhuriyetine giderek kardeş şehir Tahtamukay’da bir dizi ziyaretler yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 02.04.2015
605
A+
A-

Adıgey müftü yardımcısı Muhammed Hasani, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

 

DOSTLARIMIZI GÖRMEDEN GİTMEK İSTEMEDİK






Ziyarette konuşan Müftü yardımcısı Hasani; “2 günlük bir toplantı programı vesilesiyle İstanbul’a geldik. Türkiye’ye gelmişken İnegöl’deki siz kıymetli dostlarımızı görmeden gitmek istemedik. Sağ olsun başkanımız bizleri kabul etti. Bizim arzumuz yaptığımız bu ziyaretlerle iki kardeş şehrimizin kaynaşması. Hepimizin tek bir arzusu var oda insanlığa hizmet etmek. Hem insani hem İslami her anlamda birlikte hareket edip, birlikte hizmet etmek istiyoruz” dedi. Hasani konuşmasının sonunda Adıgey Cumhuriyetinden getirdiği selamları Başkan Alinur Aktaş’a iletti.

 

ADIGEYLİ DOSTLARIMIZI AĞIRLIYORUZ

Konuşmasına ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Başkan Alinur Aktaş; “Bugün çok değerli Adıgey Müftü Yardımcımızı ve İstanbul’dan gelen Adıgey kökenli dostlarımızı ağırlıyoruz. Yaklaşık bir ay önce beş kişilik bir heyetle Adigey’e bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Orada güzel görüşmelerimiz olmuştu. Değerli müftümüzü de ziyaret etmiştik. Bugünde biz Adıgeyli dostlarımızı ağırlıyoruz. Adıgey müftümüzde bugün bizimle olacaktı fakat programındaki değişiklik nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Kendisi selamlarını göndermiş. Bizde Adıgey’e, oradaki dostlarımıza Müftü Yardımcımız aracılığıyla selamlarımızı gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMEYİ ARZULUYORUZ

Aktaş konuşmasının devamında kardeş şehir Tahtamukay’da yapacakları çalışmalar hakkında da görüştüklerini aktarırken; “Kardeş şehirlerde yapacağımız iftar programlarına bu yıl Tahtamukay’ı da dâhil etmek istiyoruz. Bu tarz organizasyonlarla birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi arzuluyoruz” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş misafirlerine İnegöl’ü tanıtan hediyeler takdim etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş