ECDAT YADİGÂRI MEDRESE TUVALETE ÇEVRİLDİ!

İnegöl’ün manevi isimlerden birin olan İshakpaşa Hz.’nin inşa ettirdiği İshakpaşa Medresesi, Kuran Kursu öğrencilerinin ihtiyaçlarını gidermesi için tuvalete çevrildi.

Yayınlama: 21.04.2016
596
A+
A-

KANUNSUZ OLDUĞUNU BİLE BİLE…

Tarihi yapılar üzerinde değişikliğin kanun dışı olduğunu bilen fakat tuvaletin yapılmasını daha öncelikli olarak gören bazı yetkililer, bayanların tuvalet ihtiyacını gidermesini için ecdat yadigarı medresenin tuvalete çevrilmesine ses çıkarmadı.

 






İLİM OKUNAN ODA TUVALET OLDU

Bayan öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermek için İshakpaşa Medresesi’nin bir odasına iki adet klozet konuldu. Konulan klozetlerin giderleri ise medresenin duvarı kırılarak yan taraftaki gidere bağlandı.

 

ESNAF’A YANLIŞ BİLGİ VERİLDİ

İddiaya göre İshakpaşa Camii mevkiinde bulunan esnaflara ise giderlerin tıkandığı için çalışmaların gerçekleştirildiği söylendi.

 

BU KONUDAN KİMİN HABERİ VAR?

Medrese’nin bir odasının tuvalete çevrilmesinden haberdar olmadığını belirten İlçe Müftüsü Kazım Güzel’in, bu konu hakkında haberdar olduğu ama kedisinin böyle bir işle adının anılmaması için herhangi bir çalışmada bulunmadığı iddia edildi. Odanın tuvalete çevrilmesi, Kuran Kursu Eğitmeni Zehra Ustaoğlu ile bazı kişiler tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

 

MÜFTÜLÜĞÜN SORUNLARI SADECE BUNLAR DEĞİL!

Vatandaşlardan edinilen bilgilere göre İnegöl İlçe Müftülüğü’nün sorunları sadece bunlarla sınırlı değil. İlçe Müftülüğü Vaizi İsmail Yıldırım’ın tarikatları ve vatandaşlarca sevilen alimler hakkında merkezi vaazlarda onlara yönelik eleştirileri ve sosyal medya üzerinden onları ismen kötülemesi, ırkçı paylaşımlar yapması nedeni ile hakkında soruşturma açıldı. Soruşturmanın devam ettiği bilgisine ulaşılırken, ne zaman sonuçlanacağı ise merakla bekleniyor.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş