Halk otobüsü şoförleri eğitimden geçiyor

İNULAŞ, İnegöl’de bulunan 220 halk otobüsü şoförünü 15 gün sürecek eğitime aldı. 15’er kişilik gruplar halinde yapılacak eğitimin ilki bugün gerçekleştirilirken, şoförlerin uyması gereken kurallar tek tek hatırlatıldı.

Yayınlama: 17.02.2016
455
A+
A-

İNULAŞ, İnegöl halkına daha iyi hizmet verebilmek adına ilçede bulunan yaklaşık 220 halk otobüsü şoförünü 15 günlük eğitime tabi tutuyor. Bugün ilki gerçekleştirilen eğitimlerde şoförlere uyulması gereken kurallar ve uygulanacak cezai işlemler aktarıldı. 15’er kişilik gruplar halinde eğitime alınan halk otobüsü şoförlerine uyulması gereken kuralları İnegöl Ulaşım (İNULAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bayram tek tek açıkladı.

 

MEN EDİLMİŞ ŞOFÖR ÇALIŞTIRANA 200 BİLET CEZA






Yapılan eğitim toplantısında halk otobüsü şoförlerine yönelik konuşan İbrahim Bayram, yol boyunda ve duraklarda durmayan, ayrıca yolcu almayan şoförlerle ilgili gelen şikayetlerden söz ederek uyarılarda bulundu. Bayram, şöyle konuştu: “Belediyemiz ve şirketimiz tarafından men cezası alan şoförler araçlarda çalıştırılamaz. Çalıştıranlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır. Bu kural ihlalini yapan şoföre 200 tam bilet ceza kesilecektir. Sabah turlarının önemi çok büyüktür. Tura çıkmayan araçlara uygulanacak yaptırımlar unutulmamalıdır. Acil işi olup veya nöbetlerde araçlarında yedek şoför çalıştıranların mutlaka şirkete bilgi vererek çalıştıracağı şoförün bilgisinin şirkete verilmesi gereklidir.”

 

YOLCULARA KİBAR DAVRANILACAK

“Yolcularımızla kesinlikle polemiklerden kaçınarak tartışmalara girmemeliyiz kibar ve mesafeli olarak cevap vermeliyiz.”

 

ÜCRETSİZ YOLCULARA KÖTÜ DAVRANANA CEZA

“Araçlarda arıza durumlarında yatar araçların yedek araç olduğunun unutulmaması gereklidir. Herkesin aracı arıza yapabilir. Lütfen bunu da unutmayalım. Yerine başka araç çalıştıranların da mutlaka İNULAŞ’a haber vermesi gerekmektedir. Ayrıca 65 yaş ve üzeri ve diğer serbest kart kullanan yolculara kötü davranılmaması, duraklarda görüp es geçen araçlar hakkında cezai yaptırım uygulanacağını unutmayalım. Araçlar kaza esnasında kaza yerini kesinlikle terk etmeyecek. Araçlarda bulunan kayıp eşyalar, mutlaka İNULAŞ’a ulaştırılarak sahibi bulunmak için çalışma yapılacak.”

 

PARA ALAN ŞİRKETTEN MEN EDİLECEK

“Kullanılan serbest ve indirimli kartların ve öğrenci kartlarının kontrolü yapılmalı. 7 yaş ve üzeri yolculara kart bastırılmasına özen göstermeliyiz ve sürekli olarak takip etmeliyiz. Araçlarda kesinlikle para almak yasaktır. Alan şoförler şirketten men edilir.”

 

YÜKSEK SESLE MÜZİK DİNLEMEK YASAK

“Yüksek sesle müzik dinlemek yasaktır. Kırmızı ışık ve diğer trafik kurallarına mutlaka riayet etmeliyiz. Araçlarda havalı kora ve gereksiz aksesuar bulunduranlara 100 tam bilet cezai işlem uygulanacaktır. Tabelaları düzensiz olan ve köşe numaraları olmayan araçların eksiklerini en çabuk biçimde gidermesi gereklidir. 2 Nolu hatta çalışan araçlarımızın nöbet turlarında dönüşlerini mutlaka fizik tedavi merkezi veya sanayi polis karakolu önünden yapması gerekmektedir. Sıra numaraları birbirine yakın olan şoför arkadaşlarımız birbirleriyle yoğunluk ve farklı arıza durumlarında mutlaka irtibat halinde olmadırlar”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş