“O yer kamuya ait”

Orhaniye Mahallesi Çömlekçi 2 çıkmazında gerçekleşen yıkım çalışmaları sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan vatandaş, İnegöl Belediyesi’nin haksızlık yaptığını ve yıkılan alanın kendine ait olduğunu ifade etmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Turgay Yel, bahsi geçen yerin kamuya ait olduğunu ifade ederek, “Şu an yıktığımız yer tamamen kamuya ait olan yer” dedi.

Yayınlama: 27.08.2015
486
A+
A-

İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, bahse konu olan yerin kamuya ait olduğunu ifade ederek, açıklamalarda bulundu.

 

BEKLEYİN DEDİM AMA DİNLETEMEDİM






Yıkım sırasında bir açıklama yapıp mağdur olduğunu belirten Emine Karakuzu, “İnegöl Belediyesi benim tapulu yerimi şuanda haksız yere yıkıyor. Hiçbir bedel ödemeden… Benim iki tane yavrum var. Yalnız bir bayanım. Bunu izah etmiş olmama rağmen 3 aydan beri kaçak inşaat diye beni mağdur ettiler. Şuanda da haksız yere garajımı yıkıyorlar. Şikâyetçiyim. Böyle belediye olmaz. 2 çocuğuyla mağdur bir bayanı belediyenin daha çok mağdur etmek yerine yanında olması lazım. Yer benim tapulu malım. 80 m2 yerimi şuanda yol yapacağız diyerek yıkıyorlar. Davayı da açtım. Ama adliye resmi tatilde olduğundan süreç başlamadı. Birkaç gün bekleyin dedim ama dinletemedim.”

 

BENİ MAĞDUR BIRAKTILAR

“Ben vergimi düzenli ödeyen bir vatandaşım. Bizlerden vergi almasını biliyorlar. Bedeli bu mu olacaktı? Kamulaştıracağız yerinizi dediler, ama 80 m2 yere hiçbir bedel ödenmedi. 2 kere belediyeye çağırdılar. Bedelini ödeyin yeri vereyim dedim. Bunu izah etmeme rağmen benim 80 m2 yerimi kamulaştırmaya gidiyoruz deyip hiçbir bedel ödemeden yıkıyorlar. Belediye Başkanına kadar gitmediğim kimse kalmadı. Burası kaç yıllık yer. Kaçak yapı diye yıkıyorlar. Benim bütün belgelerim elimde. Çocukluğumdan beri ben buradayım. Tapuda da yıkılan yer ahır olarak geçiyor. Çocukluğumdan beri böyle burası… Kaçak inşaat diye çatır çatır yıktılar. Beni mağdur bıraktılar”

 

YIKACAKMIŞLAR, SONRA BEN MAHKEMEYE BAŞVURACAKMIŞIM

 “Savcılığa da gittim. Yıkacakmışlar, sonra ben mahkemeye başvuracakmışım. Öyle bir şey olamaz. Belediye dul ve yetimin yanında olması gerekirken, yaptıklarına bakın. Kendi çıkarları için halkı mağdur edemezler. Ben hakkımı arayacağım. Çok büyük haksızlık var. Civarda başka komşularım da aynı durumda. 160 m2 yere 10 bin TL para ödüyormuş belediye. Benden sonra diğer komşularıma gelecek sıra” dedi.

 

KAMUYA AİT YER

Yer sahibinin açıklamalarının ardından gazetecilere iddialarla ilgili demeç veren İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “Tabi bu kardeşimiz ile ilgili daha önce bizdeki mevcut imar planları doğrultusunda, yapmış olduğu garajı bizim arsamıza yani kamuya ait olduğunu tespit etti arkadaşlarımız. Ve bu kardeşimize defalarca ikaz edildi. İkazlar neticesinde buranın tespitini de istemiştik. Kendisine ait olan kısım şu anda duruyor. Biz orada yeşil alan park ve yol genişletme çalışmaları yapacağız. Bu çalışmalarla ilgili kamulaştırma işlemelerimiz devam ediyor. Bu kardeşimizin yerinin bir kısmı da yine bizim kamulaştırma işlemimizin içinde kalan yerlerden biri. Fakat şu an yıktığımız yer tamamen kamuya ait olan yer. Ben İmar İşleri Müdürlüğü’ndeki yetkililerden almış olduğum bilgiye dayanarak bunu söylüyorum. Yetkili kardeşlerimiz orada yapılan müştemilat var. O müştemilat kamuya ait yere girmiş bulunaktaydı. Kamuya ait yere giren kısım yıkıldı şu anda. Kendi tapusuna ait yerdeki kısım tamamen durmakta. Ama biz orası ile ilgilide kamulaştırma çalışması yapacağız. Kamulaştırma işlemi bittikten sonra buraları yıkacağız. Bizim yıktığımız yer tamamen kendimize ait yerdir. Kamulaştırma işleminin ardından da orada yol geçecek” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş