Romanlar için acil eylem planı

Geçtiğimiz günlerde Roman Dernek yöneticileri ile Kaymakam Ali Akça’nın görüşmesinin ardından, İŞKUR ve HEM yetkilileri Romanlar Derneği’nde Romanlarla bir araya gelerek, eğitim ve iş alanları hakkında bilgiler verdi. Romanlar Derneği’nde açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Kaymakamımız beni telefonla arayarak, acil eylem planı hazırlamamı istedi” dedi.

Yayınlama: 27.02.2015
1.990
A+
A-

Romanlar Derneği’nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Halk Eğtim Müdürü Burhanettin Özdemir, İŞKUR Yetkilileri Reşat Yıldız, H. İbrahim Topal, Umut Ongun, Ali Kender, Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.

 

İŞKUR’A KAYIT ŞART






Toplantıda öncelikle İŞKUR yetkilieri, iş alanları ve işsizlik ile ilgili durumlarda yapılması gereken şeyler hakkında bilgiler verdi. İş alanlarının en fazla olduğu ve eleman ihtiyacının çok olduğu alanlarda, HEM marifeti ile alınan eğitimin ardından bu alanlarda iş bulmanın daha basit olacağını belirten İŞKUR yetkilileri, roman vatandaşların bu nedenle İŞKUR’a kayıt yaptırması gerektiğini ifade etti.

 

ÖNCE EĞİTİM

İŞKUR yetkililerinin bilgilendirmelerinin ardından karşılıklı soru cevap şeklinde toplantı ilerlerken, toplantının diğer bölümünde ise Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir, “Bende bu mahalleye uzak bir insan değilim. Bende bu mahallede öğretmenlik yaptım. Az önce bir kardeşimiz Roman vatandaşların ayrımcılığa maruz kaldığından bahsetti. Ben kendi kızımı bir roman kızımızla aynı sırada oturtuyordum. Bilmem bir şeyler anladınız mı? Kaymakamımız beni telefonla arayarak, acil eylem planı hazırlamamızı istedi. Roman vatandaşların eğitimlerini sağlamımız ve onlara yönelik yeni çalışmalar yapmamız gerektiğini belirtti. Şu anki en büyük eksiğimiz eğitim. Bunu hep birlikte aşacağız. Önce eğitimimizi tamamlayıp sonra da buna göre kendimize göre iş tercihi yapacağız” dedi.

 

ROMANLARA AB PROJESİ

Roman vatandaşlar için AB projesinin de ileriki zamanlarda gündeme geleceğini ve bu konu hakkında da çalışmaların olacağını belirten Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir, “Bu proje ile Roman vatandaşlar dış ülkelere çıkabilecek ve oradaki iş alanları ve iş yapma gibi konularda gözlemler yapabilecekler. Bu konu ile ilgili çalışmalarımız da olacak” şeklinde konuştu.

 

GOCUNMAK YOK EĞİTİM ŞART

Son olarak toplantının ardından açıklamalarda bulunan Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit, “Bu derneğin açılmasındaki neden Roman vatandaşların insanların nezdinde ki tabusunu yıkmaktır. Eğitimlerimizi sıklaştırmak ve iş alanlarında söz sahibi olmaktır. Bunları yamak için ise eğitim şarttır. Gocunmayacağız, yaşımız kaç olursa olsun eğitim derecemizi yükselteceğiz. Bende açık öğretim öğrencisiyim. Yani yaşımı aranızda herkes bilir ama dediği gibi gocunmayacağız. Ben Halk Eğitim Müdürümüz Burhanettin Özdemir’e, İŞKUR yetkililerimize teşekkür ediyorum. Ve bu derneğin kurulmasında büyük emeği olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve bu toplantıları yapmamız ve tabiri caiz ise yürümemizi sağlayan Kaymakamımız Ali Akça’ya özellikle teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş