Şipali meydanına düzenleme

Köylerin mahalleye dönüşmesi ile birlikte köylere hizmet götürülmeye devam ediyor. İnegöl Belediyesi son olarak Şpiali Mahallesinde meydan düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi.

Yayınlama: 15.07.2015
569
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı ALinur Aktaş, Şipali Mahallesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek açıklmalarda bulundu.

 

MALİYETİ YAKLAŞIK OLARAK 45 BİN TL’DİR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak şehir merkezinde yaptığımız çalışmalarımızın yanı sıra kırsal mahallelerimizde de çalışmalarımızı belirli bir bütçe ve plan dâhilinde devam ettiriyoruz. Mahallelerdeki eksikliklere göre bazen yenileme bazen de sıfırdan bir proje uygulaması yaparak kırsal mahallelerimizi şehir merkezi konforuna ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Şipali mahallemizde bir meydan düzenlemesi yapıldı. Söz konusu olan meydan alanı; hazırlanan peyzaj düzenleme projesi çerçevesinde 385 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 200 m2’lik sert zemin meydan alanı,  20 m2’lik yeşil alan ve bu alanın çevresinde 2 metre genişliğinde 130 m2’lik sert zemin tretuvar bulunmaktadır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilmiş ve yeşillendirme çalışmaları otopark alanının tüm kısımlarında yapılmıştır. Bitkilendirme çalışmasında;  sarı yapraklı akçaağaç ve pembe çiçekli atkestanesi bitkilerine yer verilmiştir. Yeni dikilen bitkilerin yanı sıra alanda; daha önceden dikilmiş ve mevcut olan çeşitli türlerdeki yetişkin ağaçlar korunmuş ve uygulama dâhilinde değerlendirilmiştir. Projemizin yeşil alan dışında kalan bölümlerinde sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulaması yapılmıştır. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanmaktadır. Şıpali Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz meydan düzenleme çalışmamızın belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 45 bin TL’dir. Mahallemizde yapılan bu meydan düzenlemesine ilave olarakmeydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmaları ayrıca daha öncesinde de çocuk oyun alanında düzenleme, cami bahçesinde düzenleme, arazi yollarının düzeltilmesi gibi çalışmalarda yapılmıştır. Bayramdan sonraki süreçte de Büyükşehir Belediyemizle birlikte asfalt çalışması yapacağız. Yapılan bu çalışmanın Şipali Mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş