Yenice’de ligde kalma sevinci

Yenicespor teknik direktörü Erdoğan Sarıuşak, herkesin küme düşer diye baktığı Yenice’nin ligde kaldığını ve bu nedenle şampiyon olmuş gibi sevinilmesi gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 09.03.2016
335
A+
A-

Süper Amatör Ligi’nin 21. hafta maçında Bursa Bordospor’a konuk olan Yenicespor, rakibini 6-2’lik skorla mağlup ederek liglerin bitimine bir hafta kala ligde kalmayı garantiledi. Bordospor ise farklı yenilgi sonrasında Süper Amatör’e veda etti.

 

REHAVET PAHALIYA PATLIYORDU






Müsabakanın ardından değerlendirmelerde bulunan Yenicespor Teknik Direktörü Erdoğan Sarıuşak, her maça final havasında çıktıklarını belirten, “Bizim için çok zor bir deplasman olacağını biliyorduk. Onun için maça çok iyi hazırlanarak kendimizi çok iyi motive ettik. Rakibimiz Bordospor her ne kadar son sıralarda olsa da tecrübeli, pas yapmaya çalışan fakat temposu düşük, kondisyon olarak devamlılığı olmayan bir ekip. Bordospor bu maçı kazanmak için, her türlü riski alıp, ligde kalma şansını son haftaya taşımak için, üzerimize geleceğini biliyorduk ve söylediğimiz gibi de oldu. Yakaladığımız pozisyonları oyunun başında gole çevirdik. Skoru bir anda 2-0 yaptık. Maçın ilk yarısında skoru artırabilirdik fakat futbolcularımızın bencil, lakayt, oyun disiplininden uzaklaşması sonucunda, kendi kalemize attığımız gol ve son dakikalarda yediğimiz kişisel hata golü ile soyunma odasına 2-2 beraberlikle girdik. Eğer ilk yarı bitmeseydi, rakip galibiyetle soyunma odasına girebilirdi. Bu türlü maçlarda, geriden gelip beraberliği yakalamak rakip için avantajdır. Nedeni ise 2-0 geriden gelip maçı beraberliğe getirmiş, direnci artmış, güven duygusu tavan yapmış, kendiniz ise şaşkınlık halinde, rakipten yumruk yemiş boksör misali ne yaptığını bilmez oyun formatına girmişsiniz, müdahaleleriniz, futbolcular tarafından algılanmamaktadır. Devre arasında sakin, sabırlı olmamız gerektiğini anlattık. Moral motivasyon olarak geri dönüş yapmamız gerektiğini, saha içerisinde yaptığımız yanlışları ve doğruları futbolcularımıza anlatarak maçı rahatlıkla alabileceğimizi söyledik. Bulduğumuz 3. gol sonrası rakibi oyundan koparıp farklı skor elde ettik ve maçı kazandık. Daha önce söylemiştim, eğer ligde kalırsak ki kalacağız, Yenice’ye mutlu döneceğiz demiştim. Yenice, şampiyon olmuş gibi sevinmelidir. Nedeni ise herkesin kesin gözüyle düşer diye baktığı takımı, tüm paydaşların özverisiyle ligde bıraktık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş