250 bin şehidimiz için 250 bin hatim

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümü nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 250 bin şehide 250 bin hatim kampanyası İnegöl’de de başladı. Kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, “Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümü nedeniyle ‘Şehidini unutma, değerine sahip çık’ sloganı ile 250 bin şehide, 250 bin hatim okunması planlandı ve çalışması başladı” dedi.

Yayınlama: 20.02.2018
774
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, “ Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Vatanımız, dinimiz, devletimiz topyekun bir imtihandan geçiyor. Allah’a şükürler olsun ki zalime karşı zayıfları, ezilenleri savunan bir ülke varsa, devlet varsa, yürekli ses varsa bu bizim idarecilerimizin ve değerli Cumhurbaşkanımızın, iktidarı ile muhalefeti ile siyasilerimizin, basınımızın, halkımızın gür sada ile cihanda zalime zalim diyen bilinç ile geleceğe dönük iktidar olma ve yeryüzü coğrafyasında söz sahibi olma adına bir yürüyüşün, yaşamını yaşıyoruz. Bu noktada biz tarihten bugüne, medeniyetler kurmuş, insanlığa insanlığı öğretmiş, vakıfı medeniyet, medeniyeti vakıf olarak, yani insana hizmeti hakka hizmet anlayışını hayata hâkim kılan bir geleneğin mirasçıları olmanın verdiği tecrübeyi bugün yaşar durumdayız. Bu nedenle bu necip millete cenabı hak sağlık, sıhhat, afiyetler lütfetsin. Zalimin karşısında, mazlumun yanında olma noktasında ki bu çalışma elbette bizim üzerimizde tuzak hazırlanmasını beraberinde getirmiştir. Bu tuzakları, hileleri bozduk, inşallah bugünde bozmanın mücadelesini veriyoruz. Dün Çanakkale’de bozuldu, gezide ve hendek olaylarında bozuldu, bugün inşallah Fırat Kalkanı operasyonu ile kurulan tuzaklar nasıl boşa çevrilmişse, bugünde Afrin ve arkasında Menbiç gibi olaylar ile dünya şer odaklarının kurduğu tuzaklar birer birer kaldırılma çalışması devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİDİNİ UNUTMA,DEĞERİNE SAHİP ÇIK






“Bu bilincin taze tutulması ve gelecek nesillere taşınması noktasında, şehidin unutma değerine sahip çık noktasında bir çalışma yapıldı” diyen Güzel, “Diyanet İşleri Başkanlığının talimatı ile Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümü nedeniyle şehidini unutma, değerine sahip çık sloganı ile  250 bin şehide, 250 bin hatim okunması planlandı ve çalışması başladı. Söz konusu kampanya kapsamında Bursa’dan 6 bin hatim istendi. Konunun tüm personele, öğrencilere ve kuran kursu yöneticilerine söylendi ve halkın bu konuya teşvik edilerek 13 Mart 2018 tarihi mesai bitimine kadar inşallah başkanlığımıza bildirilerek duası Diyanet İşleri Başkanımız tarafından icra edilecek .Elbette Çanakkale ruhu bütün hayatımızda ki şahadet ve gazilerimizin aynı ruhu ve şuuru benimsemeleri sebebiyle aslında şahadet şerbetini içen tüm kardeşlerimiz için bu hatim ve dualar cenabı hakka arz edilecek. Bu bilinçle hem şehidimize sahip çıkma hem şehitlik ve gazilik ruhunu gelecek nesillere aktarma, hem tarihi tecrübemizin geleceğe ışık tutmasını becerebilme, o değerleri günümüze taşıyarak, o değerler üzerinden kendimi geliştirme çalışması olarak değerlendirilmelidir. Tüm bu hatimlere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah cenabı hak Hz. Adem’den bu güne kadar İlay-ı Kelimetullah için, vatan,millet,din,devlet için, ezan ve bayrak için, mukaddesat için can veren ve kendini feda eden tüm şühedamıza cenabı Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimizden ahrete intikal edenlere cenabı hak rahmet ve marifet buyursun niyazımla beraber, necip milletimize sabrı cemiler diliyorum, geride kalanları sağlık,sıhhat ve afiyetler diliyorum, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyor şuanda dünya coğrafyasında ve Afrin’de zalime karşı mücadele eden kahramana ordumuza, güvenlik güçlerimize, değerli emniyet teşkilatımıza en tepede ki Cumhurbaşkanımızdan, tüm siyasilerimizde, tüm askerimize kadar,  bu uğurda mücadele eden tüm kardeşlerimize yardım etsin. İnşallah cenabı hak onları görünmez orduları ile desteklesin” şeklinde konuştu.

 

AYRICA 1915 HATİM OKUNACAK

“Ayrıca 1915’te Çanakkale savaşı ve diğer tarafta Sarıkamış’ta verdiğimiz şehitlerimiz var” diyerek konuşmasını sürdüren Güzel, ”Bu şehitlerimize belediyemiz ile birlikte yavrularımız Çanakkale’ye belediyemiz tarafından götürülecek, ayrıca bu konuda belediyemiz tarafından yapılan bu Çanakkale şehitlerimizin anısına atfen de 1915 hatim okunmaya devam edecek” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş