5 SENEDİR ARAŞTIRIYOR

İnegöl’de yaşayan Şaban Şimşek (73), Selahattin camilerinde giriş çıkış kapılarının birden fazla olduğunu, normal camilerinde, olası deprem ve afetler nedeni ile giriş çıkıp kapılarının birden fazla olması için 5 senedir araştırmalar gerçekleştiriyor.

Yayınlama: 12.01.2020
809
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şaban Şimşek, şu ifadeleri kullandı: “68 Yaşında Selahattin camilerinin birden fazla kapısı olduğunu gördüğümde aklıma diğer camilerinde herhangi bir deprem veya afetten dolayı çıkışının daha sağlıklı olması için birden fazla olması gerektiğini düşündüm” dedi.

 

Daha sonra konu ile ilgili araştırmalar gerçekleştirdiğini belirten Şimşek, “Bu konunun araştırmasını yaptım. Bursa’da Mimarlar Odası ile görüştüm. Onlar da bu konu hakkında bilgilerinin olmadığını ve İnşaat Fakülteleri’nin konu ile ilgili bilgilerinin olabileceğini ifade ettiler. İnşaat Fakültesi’ne gittim. Onlarda da cami mimarisi ile ilgili bölümler yokmuş. Bana bu konuda belki Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yardımcı olabileceklerini belirttiler. Sonrasında Güzel Sanatlar Fakültesi’ne gittim. Ama orada da sonuca ulaşamadık. Çünkü onlar da sadece cami içerisindeki süslemelerle ilgili ilgilenebiliyorlarmış” dedi.






 

Deprem ve afetlerin aniden geldiğini belirten Şimşek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Deprem haber veriri mi? Vermez. Afetlerde öyle. Bu nedenle araştırmalarıma devam ediyorum. İnşallah sesimizi duyan birileri olur”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş