AK KADINLARDAN AŞURE iKRAMI

AK Parti İnegöl İlçe Kadın Kolları tarafından, geçtiğimiz gün düzenlenen program ile vatandaşlara parti binası önünde bin kişilik aşure ikramında bulunuldu.

Yayınlama: 05.10.2017
582
A+
A-

Aşure ikramı programına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İkramın ardından açıklamalarda bulunan Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, “Muharrem ayı dayanışma paylaşma ve birlikteliğimizi pekiştirme ayıdır. Bu yüzden bu günün anlamı çok değerlidir. Muharrem ayı Allah’ın ayı olarak bilinir. Bu ayda 10 peygambere 10 mucize ihsan edilmesi gibi çok özel olaylar olmuş ama Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ciğer paresi torununun Kerbela’da şehit edilmesi gibi bir vahşette bu ayda, Muharrem’in onunda Aşure gününde gerçekleşmiştir. Bu vesileyle başta Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımakta. Tıpkı Aşure ayında bir araya gelen farklı bakliyat ve meyve tatlı ve ekşilerin birlikte uyum içerisinde nasıl güzel bir tat veriyorsa, bizler de Alevi, Sünni, Türk, Çerkez, Arap ve Roman hep birlikte bir milletiz, farklılıklarımız bizim kültürel zenginliğimizdir. Bu ayın birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesini diliyor, Aşure Günü’nün birlik ve beraberliğimize vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş