ASKER UĞURLAMASINDA KURALLAR HİÇE SAYILDI

İnegöl’de, corona virüs salgını nedeniyle evden çıkmayın uyarılarına rağmen onlarca kişi asker uğurlamasında buluştu. Otobüs terminalinde bir araya gelen grup sosyal mesafeyi ihlal etti. Vedalaşma sırasında ise sarılarak yakın ilişkide bulundu.

Yayınlama: 21.03.2020
413
A+
A-

Dünyayı tehdit eden ve hızla yayılan corona virüs, ülkemizde de tespit edilmesinin ardından ciddi önlemler alınmaya başlandı. Yetkililer tarafından sokağa çıkılmaması, çıkıldığı takdirde ise en az 1 metreden fazla olmak üzere sosyal mesafenin korunması ve hijyene önem verilmesi istendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise özellikle salgın ortadan kalkıncaya kadar tokalaşma ve kucaklaşmama konusunda önemli uyarılarda bulundu.

 

Alınan önlemler ve yapılan tüm uyarılara rağmen, İnegöl’de asker uğurlayan bir grup kuralları hiçe saydı. Otobüs terminalinde askere gidecek gençlerin uğurlanması sırasında yoğunluk yaşandı ve sosyal mesafe ihlal edildi. Özellikle de vedalaşma esnasında kucaklaşarak yakın ilişkide bulunuldu.






 

BAKANLIK UYARMIŞTI

İçişleri Bakanlığı da asker uğurlamalarıyla alakalı uyarılarda bulunmuştu. Bakanlığın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı;

 

“Corona virüsün ülkemizde yayılmasını engellemek için uygulanan kurallardan sosyal mesafe kuralını asker uğurlamalarında da uygulamalıyız. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş