BABASULTAN’IN İNEGÖL’E BAĞLANMASINI CANI GÖNÜLDEN İSTERİM

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban sorulan sorular üzerine , İnegöl’e yakınlığıyla bilinen ama Kestel’e bağlı olan kırsal Babasultan Mahallesi’nin İnegöl’e bağlanması fikriyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 09.08.2019
1.651
A+
A-

Kestel’e 28 km İnegöl’e ise 18 km olan kırsal Babasultan Mahallesi sakinlerinin birçoğu yakınlığından dolayı şehir merkezi olarak İnegöl’ü kullanmayı tercih ediyor. Bunun yanında mahalle sakinlerinin çalışan  ve okuyan nüfusunun büyük bir çoğunluğu da yine İnegöl’de ikamet ediyor. Bu durum mahalle sakinlerinin bazı problemler yaşamasına neden oluyor. Bu problemlerin en başında da ulaşım problemi geliyor. Mahalle nüfusunun büyük çoğunluğunun şehir merkezi olarak İnegöl’ü kullanmasına rağmen, mahalleli ulaşım noktasında sıkıntı yaşıyor. Babasultan- Kestel arasında işleyen belediye otobüsleri varken İnegöl’e ulaşım noktasında mahalleli zorluk çekiyor.

 

BİZİM İÇİN DE BÜYÜK DEĞERDİR






Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Alper Taban, “Babasultan Mahalle’si bizim için de çok büyük bir değerdir. Ben Babasultan’ın İnegöl’e bağlanmasını kesinlikle isterim. Öncelikle orada Babasultan Türbesi var. Manevi önderler olsun, tarihi şahsiyetler olsun bunlar şehirler için çok büyük bir zenginliktir. Bunların hikayelerini ve geçmişlerini çok güzel işleyerek turizm değeri olarak da kullanabiliriz. Bu yönüyle de önemsiyorum. Babasultan bunun yanında doğal güzelliğiyle ön plana çıkmış bir kırsal mahalle. Orada barajımız, meyve bahçelerimiz mevcut bu a anlamda da çekiciliği var. İnegöl’ün 30-35 km uzaklıkta köyleri var ama Babasultan Mahallesi İnegöl’ün bu uzak köylerinden çok daha fazla şehrimize yakın” şeklinde konuştu.

 

CANI GÖNÜLDEN İSTERİM

Şehirlerin genelde batıya doğru büyüdüklerini belirten Taban, “ Babasultan bölgesi de batı aksında olan bir bölgemiz. Bununla alakalı bir fizibilite yaparak bu adımlar atabilir. Bununla alakalı valimizin, kaymakamımızın da fikirlerini alarak adımlar atabiliriz. İşin mevzuat tarafıyla alakalı önümüze ne gibi engeller çıkar bilemiyorum ama kesinlikle Babasultan’ın İnegöl’e bağlanması ben canı gönülden arzu ederim. Yani zaten baktığınız zaman İnegöl’ün imaratına çok yakın bir bölgede” diyerek sözlerini sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş