Balıkçılar sezondan umutlu

Balık avı yasağı bugün itibariyle sona ererken, İnegöl’de ticaret yapan balıkçı esnafı yeni sezondan umutlu olduklarını belirtti.

Yayınlama: 01.09.2018
604
A+
A-

Bugün itibariyle Türkiye genelinde sona eren av yasağı ile birlikte tüm Türkiye adeta balığa doyacak. Denizler sona erecek olan yasağın ardından özellikle tezgahlarda  palamut ve çipra bolluğu yaşanması bekleniyor. Tüm Tüjrkiye’de olduğu gibi İnegöl’deki balıkçı esnafıda geçen yıl boş gözüken tezgahların bu yıl dolacağını ve bu yılki sezonun bereketli olmasını beklediklerini söylediler.

 

İnegöl’de balıkçılık yapan Adnan Karalar, “Geçen yıl sezon kötü geçti,tezgahlar adeta boş kaldı. Bu yıldan ümitliyiz. Beklentimiz sezonun bol ve bereketli geçmesi, hem satıcının, hem alıcının yüzünün gülmesidir. Şuanda tezgahlarımızda bulunan Palamut’un kilosu 10 TL’den, çipra ve gevrek çipranın kilosu 35 TL’den,Alabalığın kilosu 7TL’den, Hamsi’nin kilosu 15 TL’den , Sarzale’nin kilosu 15 TL’den satışa sunuluyor. Bu fiyatların sezonun ilerleyen günlerinde düşmesini bizlerde bekliyoruz” şeklinde konuştu.






 

HABER: CİHAN EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş