BIÇAKÇILARDA ‘KURBAN’ MESAiSi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala İnegöllü esnaflarda çalışmalarını hızlandırdı. İnegöl’ün en eski bıçakçılarından Hasan Gürbaş, vatandaşlara Kurban Bayramı’nda bıçaklar kullanılmasına dair açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 22.07.2019
607
A+
A-

Kurban Bayramı yaklaşırken her bayramda olduğu gibi yaralanmalar yaşanmaması için işin erbapları vatandaşa bilgi verdi.

 

İnegöl’ün en eski bıçakçılarından Hasan Gürbaş, Kurban Bayramı’nda bıçak alınırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.






 

YANAN BIÇAK HAYVANA EZİYET ÇEKTİRİR

Gürbaş, yaptığı açıklamada “Vatandaşlar dışarıda kesinlikle bıçak biletmemeli. Bu işi ustalarına yaptırmaları gerekiyor. Başka alternatifi yok bu işin. Biz burada 50 senedir bıçak işiyle uğraşıyoruz. Ama her kurban bayramında işi bu olmamasına rağmen insanlar bıçak bilemeye çıkıyor. Böyle olunca bıçaklar yanıyor. Bıçaklar yanınca kesmiyor ve hayvanlara eziyet çektiriyor” dedi.

 

55 YILDIR BIÇAKÇILIK YAPIYOR

Sözlerini sürdüren Gürbaş, “Ben 62 yaşındayım. 7 Yaşından beri bu işin içerisindeyim. Babamızın dedemizin yanında öğrendik ve hala daha yapıyoruz. Allah’a şükür İnegöl’de bıçak bilemeye talep var. Hiç boş kalmıyoruz. Eğer gayret edersen iki evi bile idare eder. İnsanlarımız kesim için bıçaklarını bıçakçı dükkanlarından tahsis etsinler. Seyyar olarak almasınlar. Tavsiyem bu yönde. Satıra da talep var. Şu an biz bile bulamıyoruz. Henüz satırlar gelmedi”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş